E-coach worden

Een e-coach is iemand die mensen – die reageren op één van onze websites of cursussen – begeleidt bij hun eerste stappen om Jezus Christus te leren kennen en die naast hen gaat staan om antwoorden te vinden op hun vragen en voor hen bidt.

De reacties waar je als e-coach mee te maken krijgt, zijn heel verschillend. Sommigen laten weten hun leven voor het eerst of opnieuw aan God te hebben toevertrouwd. Anderen willen eerst nog wat meer weten. Ook zijn er mensen die zich aanmelden voor één van de WaaromJezus?-cursussen. Er is een WaaromJezus?-cursus voor jongeren van 12 – 17 jaar, één voor studenten en één voor volwassenen. Ook bestaat er een WaaromJezus?-cursus voor ondernemers en zakenmensen. Er zijn ook mensen die met moeilijke problemen bij ons aankloppen. Ongeveer 10% van de reacties heeft te maken met zelfdoding. Daarnaast zijn er veel vragen en reacties die te maken hebben met depressiviteit en relaties.

De juiste vragen stellen
Een e-coach helpt mensen door het stellen van de juiste vragen, om hen op die manier zelf dingen te laten ontdekken. Om je deze manier van coachen eigen te maken nodigen we nieuwe e-coaches daarom uit om een (verplichte) ééndaagse training mee te maken, meestal op het hoofdkantoor in Doorn. Na die training word je als e-coach niet aan je lot overgelaten. Je kunt, als je vragen moeilijk te beantwoorden vindt, altijd terugvallen op iemand met meer ervaring.

Ben je geïnteresseerd? Als je je aanmeldt, nodigen wij je uit voor de ééndaagse basistraining in het voor- of najaar. Heb je een andere vraag, mail dan naar Aline van der Kolk, a.vanderkolk@ikzoekgod.nl.

 

Lees hier verder wat de voorwaarden zijn om een e-coach te worden. »