Agapè is op zoek naar een medewerker kerkrelaties voor minimaal 16 uur per week. 

Als Agapè krijgen wij steeds vaker de vraag om kerken en christenen te helpen met praktische tools of toerusting om te getuigen in hun omgeving. Het team Kerk & Stad dient kerken en gemeenten door het aanbieden van expertise, begeleiding en trainingen. Wij versterken onze huidige relaties met kerken, breiden ons netwerk van relaties uit en ontwikkelen nieuwe materialen voor training.  

Wat is Agapè? 

Agapè heeft als missie dat iedereen in Nederland de kans krijgt om Jezus op een persoonlijke manier te leren kennen. Dit doet Agapè door christenen te mobiliseren om niet-christenen te bereiken met Gods liefde. Agapè werkt doelgroepgericht en is daarom te vinden op verschillende plaatsen: op sportvelden, op universiteiten in steden en online. Doelgroepgerichte onderdelen van Agapè zijn de bewegingen Athletes in Action, StudentLife, IkzoekGod.nl en een groeiende beweging van Kerk & Stad. Daarnaast werkt Agapè nauw samen met hulpverleningsorganisatie GAIN. De belangrijkste producten voor kerken en christenen individueel zijn The Four, de MyFriends-training, de training HartsTocht! en Together. 

Wat ga je doen? 

Je gaat structuur brengen in het veld van kerkrelaties en producten van Agapè. Je draagt bij aan een team dat in een goede samenwerking met de andere bewegingen en afdelingen van Agapè werkt. Je legt contact met kerken door nieuwsbrieven, belrondes en adviesgesprekken bij kerkleiders. Je coördineert materialen, facturen en docenten voor trainingen. Als je wilt, kan je ook zelf worden opgeleid om trainingen te geven. Jouw werk zorgt ervoor dat kerken gebruik maken van Agapè voor hun missionaire doelen. Je draagt bij aan partnerschappen met andere organisaties zodat we wederzijds van elkaars producten op de hoogte zijn, en we ook goed naar elkaar kunnen verwijzen. 

Wie zoeken wij? 

Je kunt en wilt getuigen van jouw levende relatie met Jezus en draagt de missie van Agapè en GAiN een warm hart toe. Je hebt goede contactuele eigenschappen en vindt het leuk om te netwerken. Je bent flexibel en tegelijkertijd houd je goed het doel voor ogen. Je gaat voor kwaliteit en bent gericht op innovatie. Je hebt ervaring met Excel en je kan precies werken. Aan het teamoverleg, trainingen, conferenties en overige personeels-bijeenkomsten van Agapè neem je actief deel. 

Dit bieden wij jou 

Wij bieden een uitermate boeiende baan binnen een middelgrote, dynamische organisatie. Je kunt in de breedte meegroeien en bijdragen aan de ontwikkeling van de organisatie; tegelijkertijd vinden we het belangrijk dat jij zelf groeit. Het kantoor in Driebergen, de standplaats, is een gezellige plek, waar we met zijn allen hard werken voor een ultieme missie. 

Werken bij Agapè is meer .. 

Wie werkt bij Agapè, brengt niet alleen iets mee. Aan het einde van iedere werkdag kun je met een voldaan gevoel naar huis. Je levert werk van Grote Waarde. Je krijgt de gelegenheid om je handen te vouwen in de Baas zijn tijd en je leert leven in vertrouwen. Werk bij Agapè vormt jou als professional, maar ook als volger van Jezus. De sfeer op kantoor is informeel; er is tijd voor een praatje en er is oog voor jou. 

Deze functie kan vervuld worden als vrijwilliger of als medewerker in loondienst. Bij Agapè werken we op basis van persoonlijke fondsenwerving. Samen met jou berekenen we (aan de hand van een rekenmodel) hoeveel salaris je nodig hebt om van te leven. Er wordt rekening gehouden met je situatie. Je komt eerst in dienst als vrijwilliger. Wij geven je training en persoonlijke coaching, waarbij je leert om familieleden, kennissen, vrienden, kerken en bedrijven als ministry partners om je heen te verzamelen, die jouw werk ondersteunen met giften en gebed. Zodra er voldoende giften op jouw account bij Agapè ontvangen zijn, bieden we je een arbeidsovereenkomst aan. Met deze werkwijze heb je de meest solide basis voor een langdurig dienstverband met Agapè. Meer informatie over onze werkwijze vind je hier. Vind je het spannend om giften te gaan werven voor je werk bij Agapè? Leg je twijfels en/of vragen aan ons voor: bel 085484 6410. Je kunt vragen naar Jing de Vries of Leendert de Jong. 

Heb je geen salaris nodig voor het werk dat je bij Agapè gaat doen, maar stel je je als vrijwilliger beschikbaar? Dan kunnen we je direct in de functie plaatsen en kun je aan de slag als medewerker kerkrelaties. 

Wil je meer informatie of solliciteren? 

Vragen kun je stellen aan Frits Baksteen, interim teamleider Kerk & Stad (f.baksteen@agape.nl), tel. 085-4844610.