afbeeding I.T.

Op 1 januari 2023 draagt Stichting Agapè haar online ministry ‘IkzoekGod.nl’ over aan het in Rotterdam gevestigde Jesus.net, een organisatie die veel online expertise heeft. We geloven dat de online zoekers in het Nederlandse taalgebied hierdoor effectiever bereikt worden met Gods boodschap van liefde.

Gods liefde verspreiden

Agapè en Jesus.net herkennen elkaar in de liefde voor God die hen drijft om het evangelie van Jezus Christus bekend te maken. De organisaties werken al langere tijd samen, en zijn ieder gespecialiseerd op hun eigen manier. Agapè komt op een relationele manier in contact met mensen op sportvelden, universiteiten en in de wijk. Jesus.net is gespecialiseerd in het bereiken van mensen via internet. Door de overdracht van het online onderdeel van Agapè naar Jesus.net kan ‘IkzoekGod’-ministry uitgebouwd en verbeterd worden.

Hoopvolle toekomst

Beide directeuren zijn verwachtingsvol over deze stap. Wilfred Fijnvandraat, directeur Agapè, zegt: “Er is veel kennis nodig van online marketing en digitale strategieën om mensen via het internet te bereiken. We geloven dat door de overdracht van IkzoekGod.nl naar Jesus.net deze online bediening verder kan groeien. Jesus.net kan haar kennis en ervaring inzetten om dit te bereiken. In die zin past IkzoekGod.nl goed bij Jesus.net. Binnen Agapè blijven we gefocust om mensen op te zoeken in hun eigen omgeving om vanuit de relatie Gods liefde te laten zien.”

Ook Jan-Willem Bosman van Jesus.net is blij met de overdracht: “Jesus.net heeft het verlangen om online het goede nieuws te delen met zoveel mogelijk mensen. Agapè heeft hier met IkZoekGod.nl veel in betekend. We zijn dankbaar dat het werk van IkZoekGod.nl de kans krijgt om verder te groeien bij Jesus.net. We gaan ons maximaal inzetten om Nederland via internet te bereiken!”.

Over Agapè 

Sinds 1969 neemt Agapè het initiatief om mensen in Nederland te bereiken met de liefde van Jezus Christus. De missie van Agapè is dat alle mensen in Nederland de kans krijgen om Jezus persoonlijk te leren kennen. Ze zoekt samen met de lokale kerk mensen op om in woorden en daden Gods onvoorwaardelijke liefde te laten zien, vanuit het geloof dat God de Kerk kracht geeft om op te staan en impact te hebben in de samenleving. Agapè benadert mensen op de plek waar ze zijn en getuigen van Gods liefde en werkt doelgroepgericht vanuit een aantal onderdelen: via sport (door Athletes in Action), door te investeren in studenten (met StudentLife) en door gezinnen te versterken (door middel van FamilyLife). Daarnaast wordt expertise gedeeld met zoveel mogelijk kerken en christenen, zodat zij actief aan de slag gaan in hun eigen omgeving.

Over Jesus.net

Miljoenen mensen zoeken online antwoord op hun vragen: Waarom leef ik? Wie is Jezus? Hoe kan ik bidden? Of ze schreeuwen het uit: Ik wil rust! Ik ben depressief… Of ik zie het leven niet meer zitten. Het internet is dé plek waar mensen op zoek gaan naar antwoorden, naar hoop. Jesus.net connect deze online zoekers met Jezus. Als internationaal netwerk van van 110 + online ministries, ontwikkelt Jesus.net een gezamenlijke online strategie met innovatieve tools en content om mensen wereldwijd toegang te geven tot het evangelie. Jesus.net is actief in meer dan 40 verschillende talen maar de thuisbasis is in Rotterdam.