De kop van een artikel in de Volkskrant van 7 juni, daar kon ik niet omheen. Rapper Typhoon (31) had in de weken daarvoor de nodige publiciteit gekregen. Zijn dure auto paste niet bij zijn leeftijd (en huidskleur) en dus was hij aangehouden. Een flink debat laaide op over ‘etnische profilering’.

Ik had me er niet in verdiept. Typhoon zal wel op een ‘Sylvana Simons’ achtige manier de boel hebben opgeblazen, dacht ik, in mijn hoogmoed. En toen las ik dit artikel. Typhoon was ‘rustig’ gebleven, hij noemde de agenten ‘vriendelijk’ en hij had slechts verzucht ‘het is triest’.

In het verbaal opgeblazen Nederland, waar je alles moet kunnen zeggen, is dit een tegengeluid. Cabaratier Theo Maassen verzuchtte: ‘Ik denk bij hem weleens: je mag ook vloeken hoor’. En toch maakt rapper Typhoon wat los in ons land. Hij wordt de rapper van de liefde genoemd: liefde is de baas. En bij duizenden stromen de fans toe.

Hoe maken we in Nederland Gods liefde bekend? Hoe zijn we als Jezus? Daar zijn we binnen Agapè dagelijks druk mee. Het is dé vraag van de kerk in Nederland. Het is dé uitdaging van iedere christen. En dan krijgt de populaire, niet-christelijke rapper Typhoon het predicaat ‘jezus van Nazaret’.

Gaaf, ik kan het niet anders zien. Blijkbaar is er nog voldoende kennis van Jezus in ons land dat de link met geduld, vriendelijkheid en zelfbeheersing door een seculiere krant gemaakt kan worden. Ik vind het ook interessant: wanneer je liefdesdaden consequent overeenstemmen met je woorden over liefde heb je een boodschap die overkomt in ons land. En daarmee is het ook een spiegel: hoeveel zien mensen in mij van Jezus van Nazaret?

Ik ga de komende tijd maar eens wat nummers van Typhoon luisteren. Om te ontdekken hoe Gods Geest aan het werk is. En om Typhoon te zegenen. Dat hij en velen in ons land de bron van de liefde, Jezus (met een hoofdletter), persoonlijk gaan leren kennen. Kijken wat er dan gebeurt met ons land…..
Duurt Vonck, directeur.

Schrijf je in voor de Agapè email nieuwsbrief: E-mail > Agapè

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie