Tal van goede geloofsgesprekken hebben al plaatsgevonden dankzij de iPad-app en website ‘Student Perspectives’. Ruim 1.500 studenten vulden de vijf vragen over hun wereldbeeld in en gingen erover in gesprek. Vanaf nu zijn de app en website nog completer.

Goede gespreksvragen

StudentLife wil studenten helpen nadenken over levens- en geloofsvragen. Daarbij wordt de tool ‘Perspective’ gebruikt.  Dat is een serie kaartjes, waarvan de vernieuwde app is afgeleid. De tool bestaat uit vragen die uitnodigen tot een gesprek over zingeving en geloof. Bijvoorbeeld: ‘Geloof jij dat er één God is of zijn er meer goden?’ Of: ‘Wat is het doel van het leven?’

Eigentijds en relevant

Studentencoach Robert de Heer werkt veel met Student Perspectives. “Het blijkt een goed en aantrekkelijk middel om met studenten een diepgaand gesprek aan te knopen. Daarom hebben we deze app laten maken. De app is voor studenten eigentijds, relevant en ook gemakkelijk in gebruik.”

Nieuwe onderdelen

Aan de nieuwe versie zijn een paar elementen toegevoegd. Zo krijgt de deelnemer aan het einde een totaaloverzicht van zijn wereldbeeld. Ook is er een pagina met het christelijk perspectief waar de deelnemer meer kan ontdekken over het wereldbeeld van christenen.

Iedereen kan het gebruiken

De Student Perspectives-app is ontwikkeld voor het studentenwerk, maar is eenvoudig te downloaden door iedereen die op een creatieve manier in zijn omgeving over het geloof wil praten. De applicatie is ook geschikt voor persoonlijk gebruik.

StudentLife

StudentLife is een beweging van christelijke studenten die het gesprek over Jezus aangaan met hun medestudenten. Ze heeft het verlangen dat elke student tijdens zijn of haar studie een goed gesprek heeft kunnen hebben over God, Jezus en geloof. StudentLife is een onderdeel van Agapè.

De app is gratis te downloaden in de App store voor de iPad, https://itunes.apple.com/nl/app/student-perspectives-nadenken/id628380452?mt=8. Ook kan men op www.studentperspectives.nl de test doen.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie