Door Duurt Vonck, directeur van Agapè

Het is weer januari. Erger nog: laat in januari. Ik wil niemand ontmoedigen, maar het is een herkenbaar tafereel. De meeste goede voornemens sneuvelen, de eerste nicotineverslavingen herleven en bijna de hele natie negeert het bestaan van sportscholen. Het lijkt niet de beste tijd om te beginnen over nóg een goed voornemen. Ik doe het toch. Ik kan het gewoonweg niet laten.

Niet dat 2016 nu zo speciaal is of dat ik grote visioenen heb gezien. Integendeel. Toch heb ik reden genoeg om je aan te moedigen om dit jaar niet alleen te geloven of te groeien, maar ook om te gáán! Ga je geloof delen. Ga eropuit. Ik geef je vier redenen om gewoon een stap te zetten dit jaar.

Society, crazy indeed
Afgelopen week deelde een studentenwerker zijn ervaringen met me. Mensen worden zo vaak geconfronteerd met nieuwe ideeën. Jouw verhaal over Jezus kan daar best bij. En wanneer je begint over wie Jezus is en wat Hij deed, blijkt dat vaak nog niet eens zo gek…

Onbekend maakt onbemind?
Een steeds groter deel van Nederland krijg een niet-christelijke opvoeding. Veel mensen weten Kerst en Pasen inhoudelijk niet uit elkaar te houden. Vijftien jaar geleden vroeg een leeftijdsgenoot me of ik christen was. “Moet je nu echt drie keer per week naar de kerk?” Ik kon haar geruststellen en haar vertellen dat ik eigenlijk niets meer moet van Jezus. Een fantastische boodschap, die raakt.

What you show is what they get
Onze woorden hebben maar een heel klein aandeel in het overbrengen van een boodschap. Dat blijkt niet alleen uit communicatie-onderzoek, maar ook uit de verhalen van hen die tot geloof komen. Oprechte interesse, echte openheid en gewone vriendelijkheid maken de weg vrij. Als je dat laat zien, komt er een moment waarop je mag vertellen over Jezus.

Niet omdat het moet, gewoon omdat het kan
‘Jullie zullen mijn getuigen zijn’, deelde Jezus zijn discipelen mee, nadat Hij hen had vertelt dat de Heilige Geest over hen zou komen (Hand.1:8). Ga in 2016 dagelijks op je knieën en bid: Heer, vul mij en maak mij uw getuige vandaag. Je zult zien: Hij maakt het mogelijk.

Vind je het nog lastig om je geloof te delen? Misschien kunnen wij je helpen, dan gaan we samen. Bel eens naar ons kantoor voor de mogelijkheden: 085 484 4610.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie