IkzoekGod.nl heeft in samenwerking met Jesus.net de website ik-wil-euthanasie.nl volledig vernieuwd. De reden is dat er elk jaar weer een stijging te zien is in het aantal mensen dat kiest voor euthanasie. IkzoekGod.nl wil mensen de weg wijzen naar een waardig leven. De website ik-wil-euthanasie.nl is nu nog beter vindbaar en toegankelijker.

Het team van IkzoekGod.nl gaat sinds februari 2013 online in gesprek met mensen die euthanasie overwegen. Na vijf jaar was de site toe aan een revisie, omdat steeds meer mensen aan euthanasie denken en via internet op zoek zijn naar antwoorden. IkzoekGod.nl heeft samen met Jesus.net gewerkt aan een nieuwe website over de veelgestelde vragen op Google over euthanasie. Op de website staan interviews met professionals en ook is er een videoserie die aan het denken zet.

Nooduitgang
Psychiater Bart van den Brink stelt: ‘Euthanasie is als een nooduitgang uit het leven. Hoe langer je eraan denkt, hoe minder je nog van de realiteit om je heen ziet. Het is belangrijk dat er een gesprek op gang komt over de hulpvraag achter euthanasie: Wat maakt dat iemand euthanasie wil?’ Mensen kunnen via de website contact opnemen met getrainde vrijwilligers, die een open en eerlijk gesprek durven aangaan.

Beweging
IkzoekGod.nl is een onderdeel van Agapè. Dit team helpt mensen online in hun zoektocht naar God. Websites en landingspagina’s bieden online zoekers laagdrempelige informatie aan over het christelijk geloof en er zijn blogs, geloofsverhalen en online cursussen te vinden. Er is ook een Facebookpagina waar dagelijks inspirerende berichten geplaatst worden.