Bart is al sinds 1995 bij Agapè betrokken en heeft zo’n beetje op alle kantoorafdelingen gewerkt. “Bij Personeelszaken schep je de voorwaarden zodat collega’s op de campus, in de wijk en op het sportveld hun talenten kunnen inzetten voor het evangelie. Ik vind het gaaf dat anderen mede door mijn inzet tot hun bestemming komen.”

‘Astronomie is voor mij een vorm van aanbidding’

Zijn interesse voor het heelal is opmerkelijk. “Ik sta versteld van hoe het universum in elkaar zit en zie daar de hand van de Schepper in. Bij de sterrenwacht vind ik het leuk om anderen uit te dagen met vragen over het ontstaan van het heelal. Velen gaan uit van de big-bang theorie, maar kunnen dit niet goed onderbouwen. Via de telescoop heb ik een wereld ontdekt, die veel omvangrijker is dan ik kan bevatten. Hierdoor is God voor mij nog groter geworden. Astronomie is voor mij een vorm van aanbidding.”

Breed inzetbaar
Bart heeft op diverse afdelingen bij Agapè gewerkt: onder andere bij de verzendafdeling, de administratie, PZ, in de leiding van het hoofdkantoor en nu werkt hij voor Agapè Europa. Voor hem is het altijd weer een hoogtepunt om God aan het werk te zien door collega’s heen. “Je ziet het aan hoe ze dienstbaar aan elkaar zijn, als broers en zussen. Je ziet het als ze hun talenten inzetten voor het Evangelie en ook wanneer mensen tot geloof komen.” Dieptepunten zijn er ook. “Als de samenwerking stroef verloopt, of als collega’s op een pijnlijke manier bij Agapè moeten vertrekken.”

Klein schakeltje
Ook in hun privéleven delen Bart en Wilma graag hun geloof en leven met anderen. Dat doen ze door de discipelschapskring die ze leiden, maar ook door gewoon hun huis open te stellen voor de vrienden van hun kinderen. “Met één van mijn volleybalvrienden heb ik bijbelstudie gedaan en zij is tot geloof gekomen. Geweldig dat ik in dat proces een klein schakeltje ben geweest!”

Belangrijkste boodschap
“Wat mij motiveert? Jezus motiveert mij. Hoe beter ik de Vader, de Zoon en de Heilige Geest leer kennen, hoe duidelijker het mij wordt, dat het evangelie de belangrijkste boodschap ter wereld is. Jezus Christus kan mensenlevens veranderen. Hij wil niets liever.”

Wie is Bart Meijer?
Bart Meijer (1970) is getrouwd met Wilma. Samen hebben ze drie kinderen in de leeftijd van 11 – 18 jaar: Gabri, Joëlle en Benoit. Bart: “Ik vind het heerlijk om bij mijn gezin te zijn.” Bart volleybal- en voetbaltrainer, leidt samen met Wilma een discipelschapskring, houdt van bord- en computerspellen en modelbouw en is lid van een sterrenwacht. Bart werkt voor Agapè Europa, onder andere voor het Europese HR-team.