Duurt Vonck is vanaf november 2015 de nieuwe directeur van Agapè. In 2003 maakte Duurt kennis met Agapè via Athletes in Action. Duurt zegt: “Ik proefde daar een stuk gedrevenheid en verlangen die veel indruk op mij gemaakt heeft. Het heeft me ook gevormd.” Jaren later kwam de vacature voor Agapè-directeur op zijn pad. “De vacature kwam toen ik me aan het bezinnen was op de vraag: hoe kan ik mijn verlangen om het evangelie uit te dragen, breder inzetten?”

Over Agapè zegt Duurt: “Agapè is al bijna vijftig jaar actief in Nederland met diverse vormen van evangelisatie. Ik zie een enorme potentie en ervaring die ingezet kan worden voor het uitbreiden van Gods koninkrijk. Zeker nu steeds minder mensen christelijk opgroeien en kerken zich bezinnen op de vraag hoe relevant ze zijn in hun omgeving. Ik zie er naar uit om leiding te gaan geven aan deze mooie club.”

Wie is Duurt Vonck?
Duurt is getrouwd met Griëtte en vader van vier kinderen. Hij speelt graag ‘Hints’ met zijn kinderen, vindt een gezin hebben gelijk staan aan intensief fitnessen en eet appelkoeken per pak van zes. Tot januari 2016 is hij predikant in de GKv te Houten. Duurt studeerde Theologie in Kampen na een studie Bestuurskunde.

Duurts droom voor Agapè
Mijn droom is dat Agapè christenen en kerken zo kan dienen met wat ze aan ervaring en expertise van God heeft gekregen, dat vele buren en vrienden, collega’s, studenten en kennissen in Nederland gaan ontdekken hoe geweldig groot Gods liefde voor hen is en hoe heerlijk het is te leven in verbondenheid met Jezus Christus.
Help je mee om met Duurt deze droom voor Agapè te gaan verwezenlijken?