“God maakte ons duidelijk dat wij naar Rotterdam-Delfshaven moesten om er iets voor de mensen te betekenen. In september 2008 zijn we hier komen wonen”, vertelt Elles. “Ik geniet ervan om mijn leven te delen met mijn man, mijn drie kinderen, de mensen in mijn kerk, in de buurt en mijn collega’s bij Agapè.”

Betrouwbaar
De mensen in de buurt zijn blij dat Robert en Elles en hun drie tieners hier kwamen wonen. Elles: “Dat we hier wonen maakt alle verschil. Je kunt activiteiten draaien, maar het belangrijkst is dat je er voor de mensen bent. Dat je aanspreekpunt bent en betrouwbaar. Hoe stabieler je daarin bent, hoe opener de mensen zijn om het met je te hebben over de echt belangrijke dingen van het leven.”

Kidsclub
“Iedere woensdagmiddag is er een kinderclub aan huis omdat we de kinderen uit de buurt willen leren kennen en uiteindelijk ook hun ouders. Tijdens de kindermiddag stellen we de kinderen voor aan Jezus zodat ze ook Hem kunnen leren kennen. Dat doen we door het vertellen van een bijbelverhaal, het zingen van liedjes, samen knutselen en spelen. Maar we zijn wel voorzichtig, want er komen veel moslimkinderen naar de club. Gelukkig reageren alle ouders positief. Ze weten wie we zijn, wat we doen en in wie we geloven.”

Altijd over Jezus
“We merken dat de buurtkinderen groeien van de positieve aandacht die we ze geven en die ze thuis zo vaak te kort komen.” Want er zijn veel problemen in de wijk. Er is veel gebrokenheid en eenzaamheid. Robert heeft ook veel contacten met de wat oudere jongens in de buurt en fungeert als soort vader/voorbeeld figuur. Hij voetbalt regelmatig met ze, maar heeft ook pittige gesprekken over God met ze. Laatst vroeg een jongen: ‘Waarom hebben jullie het altijd maar over Jezus?’ “Toen kon Robert vertellen dat we van Jezus, mensen en ook sport houden. Hij terugkomt in alles wat we doen!”