Duurt Vonck wordt de nieuwe directeur van Agapè. De predikant van GKv Het Kruispunt te Houten zal per november 2015 de directeurstaken op zich nemen.

Duurt zegt: “De vacature kwam op mijn pad op het moment dat ik nadacht over de vraag: hoe kan ik mijn verlangen om het evangelie uit te dragen, breder inzetten?” Duurt is bijna vijf jaar predikant in Houten. Hij is 34 jaar oud, getrouwd en studeerde Theologie in Kampen na een studie Bestuurskunde en Bedrijfskunde.

Jaap Dwarshuis, voorzitter van de kerkenraad van GKv Het Kruispunt: “Ik denk dat Duurt met zijn passie en gedrevenheid voor het evangelie een goede aanwinst is voor Agapè. Duurt heeft de afgelopen jaren veel betekend als predikant, met name voor de jongeren in en rondom onze gemeente.”

Robert de Bruijn, voorzitter van de Raad van Toezicht van Agapè: “We zien in Duurt iemand die bij kan dragen aan de verdere ontwikkeling van Agapè. Hij is een echte inspirator en barst van de energie. We hebben veel vertrouwen in hem.”

Vanaf september zal Duurt zijn werkzaamheden binnen de GKv gaan overdragen en zich voorbereiden op zijn directeursrol. Helemaal nieuw is Agapè niet voor hem, in 2003 en 2004 was hij betrokken bij Athletes in Action, een beweging van Agapè. In Houten werkt Het Kruispunt ook samen met Athletes in Action om jongeren te bereiken.

Over Agapè zegt Duurt: “Ik zie een enorme potentie en ervaring die ingezet kan worden voor het uitbreiden van Gods koninkrijk. Ik zie er naar uit om leiding te gaan geven aan deze mooie club.”

Agapè is een beweging van christenen die mensen stimuleert om te geloven, te groeien en te gaan. Geloven in de onvoorwaardelijke liefde van Jezus, groeien in geloof en gaan om Jezus zichtbaar te maken. Opdat iedereen in Nederland iemand kent die Jezus volgt. Agapè bestaat uit vijf bewegingen: Athletes in Action, IkzoekGod.nl, StudentLife, FamilyLife en DESIGNjeleven.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie