Is het mogelijk om een huwelijk te hebben dat echt ‘alive and kicking’ is? Zelfs in de stress en drukte van het leven? Hoe maak je van een oké huwelijk een gaaf huwelijk? Tiny Veltman vertelt hoe zij en haar man Henk investeren in hun relatie.

“Al jarenlang plannen we elke maand een ‘Henk & Tiny-dag’. Een dag voor elkaar, die we heel wisselend invullen. Soms gaan we een dagje fietsen of bezoeken we een museum. Ook een dagje winkelen behoort tot de mogelijkheden.” Het idee van deze dag voor elkaar, een date-moment, wordt gestimuleerd in Together.

Together is een beweging van (echt)paren die willen groeien in hun relatie met elkaar en met God. In een ontspannen setting worden stellen geholpen om te investeren in hun relatie. “Je komt met een aantal echtparen bij elkaar waarbij je met elkaar thema’s uit het leven bespreekt aan de hand van het werkboek. Onderwerpen zoals communicatie, conflicten oplossen en je liefde uiten komen aan bod.” Together onderscheidt zich van andere huwelijkscursussen door de praktische insteek en het verschil tussen gespreksvragen in de groep en de dingen die je als koppel bespreekt.

“Als je met Together aan de slag gaat, plan je naast de gezamenlijke Together-avonden ook date-momenten als koppel. Zo heb je tijd voor elkaar en kun je de onderwerpen verder bespreken. Die dates plannen wij nog steeds. Tijdens onze ‘Henk & Tiny-dag’ is er ook altijd een lunch moment. Daarbij hebben we echt aandacht voor elkaar en kunnen we tot hele goede gesprekken komen.”

Together wordt onderbouwd vanuit de Bijbel, met leuke quotes en tekeningen, praktische wijsheid en interactieve ontmoetingen. Together helpt stellen om op een nieuwe manier naar hun huwelijk te kijken, gezamenlijk doelen te stellen en in hun relatie te investeren, ongeacht de fase van hun leven.

“Ons advies is dus: plan tijd voor elkaar. Afhankelijk van je gezinssamenstelling kom je tot verschillende uitvoeringen. Dat kan een dag zijn, maar ook een avond. Zelfs in de vakantie, een rustperiode, is het een goed idee om aandacht aan elkaar en aan je relatie te geven. Juist in de vakantie heb je meer tijd voor elkaar. Als je de gewoonte van een date-moment eenmaal hebt, houd je deze makkelijker vast als het weer drukker is.”

Wil jij investeren in je relatie? Met andere echtparen aan de slag? Mail naar [email protected] om het Together boek (€14,95) te bestellen of voor meer informatie.