Van 21 tot 24 juni komen in Amsterdam RAI en het Olympisch Station evangelisten en leiders van kerken, organisaties en bedieningen van over de hele wereld bij elkaar om een nieuw tijdperk van evangelisatie in te luiden. Hierbij is de gezamenlijke missie om het goede nieuws van Jezus Christus te brengen aan iedereen op aarde. Onder de naam Empowered21 moet iedereen in de komende 10 jaar de kans krijgen om Jezus te ontmoeten door de kracht van de Heilige Geest.

In Nederland heeft Empowered21 het thema ‘Everyone: A Celebration of Hope’.

Omdat een onderdeel van dit event een grote evangelisatiecampagne in Amsterdam is, willen wij jou als individu en als kerk helpen je hierop voor te bereiden. Uit ervaring weten we namelijk dat dergelijke evangelisatieacties alleen blijvend resultaat kunnen hebben wanneer lokale kerken bereid zijn om zich in te zetten voor opvang en nazorg aan mensen die nieuwsgierig zijn geworden, behoefte hebben aan een vervolggesprek of tot geloof zijn gekomen. Onze praktische training “Zaaigoed” en de workshop “The FOUR” zijn bij uitstek geschikt om jou en je gemeente toe te rusten in aanloop naar Empowered21!

ZaaiGoed

De evangelisatietraining “ZaaiGoed” is erop gericht om cursisten te leren om geloofwaardig en eenvoudig hun geloof te delen in hun eigen omgeving, op een manier die bij jou en jullie kerk past. Verdeeld over 5 modules leer je samen met je medegemeenteleden onder andere meer over de tijd waarin we leven en hoe je écht contact maakt met niet-christenen. Je krijgt de tijd om je eigen getuigenis onder woorden te brengen en je oefent samen met elkaar hoe je een open gesprek voert.

“Ik geloof dat als je consequent voor mensen bidt dat de Geest van God hier iets mee gaat doen”, vertelt trainer Agnes. “Bidden voor openingen en verdiepingen in de relatie, daar nemen we de cursisten heel erg in mee en dat is ook gekoppeld aan het feit dat dit je hele leven doorgaat.”

Voorafgaand aan de training vul je een evangelisatiestijlentest in, zodat je weet welke manier van contact leggen het best bij jou past. Daarnaast vormen de ‘MissieMaatjes’ een belangrijk onderdeel van de training. In groepjes van 4 of 5 cursisten ontmoet je elkaar tussen de trainingen door. Samen bespreek je de training en deel je met elkaar wat God aan het doen is door jou heen. Hierin zijn gebed en bemoediging belangrijke onderdelen.

Kijk voor meer informatie over de inhoud van deze training op www.agape.nl/zaaigoed.

The FOUR

Heb je geen moeite om contact te leggen met anderen, maar zoek je vooral handvatten hoe je het evangelie kort en krachtig uit kan leggen, dan is een workshop van The FOUR iets voor jou! The FOUR is een handige gesprekstool waarmee je aan de hand van vier symbolen jouw geloof kunt uitleggen en anderen kunt uitdagen om er meer over te willen weten.

The FOUR is onderdeel van de training ZaaiGoed, maar kan ook als losse workshop worden aangeboden. Kijk voor meer informatie op www.agape.nl/the-four. Voor de prijsspecificaties in relatie tot dit event, zie hieronder.

Aangepaste tarieven voor Empowered21

De missie van Empowered21 sluit nauw aan bij de missie van Agapè. Daarom draagt Agapè Empowered21 een warm hart toe en wordt voor kerken in Amsterdam beide producten nu voor een speciaal tarief aangeboden.
Klik hier voor de prijsspecificaties.

Voor vragen met betrekking tot dit voorstel en/of over de training ZaaiGoed en de workshop The Four kan contact opgenomen worden met [email protected].

Acties van Hoop

Wil jij met jouw kerk op een andere manier inhaken op dit evenement en een actie organiseren rondom het thema ‘Hoop’? Hier wat inspiratie voor extra ideeën:

Agapè heeft de ‘ErisHoop’-campagne uit de jaren 80 afgestoft en in een nieuw jasje gestoken. In verschillende steden verspreiden kerken zo een boodschap van hoop in hun omgeving. Hiervoor zijn onder andere posters in diverse ontwerpen en afmetingen beschikbaar, als ook vlaggen rondom dit thema. Neem voor meer informatie hierover gerust een kijkje op www.erishoop.nu en www.agape.nl/erishoop, of kijk in onze webshop.

Daarnaast heeft Agapè de beschikking over de Bank van Hoop. Deze kan ingezet worden om op een ontspannen manier met voorbijgangers in gesprek te komen over het thema ‘Geloof, Hoop en Liefde’.

Mocht je met één van beide suggesties iets willen doen of hier meer over weten, neem dan gerust vrijblijvend contact op. We helpen je graag. Samen maken we Jezus bekend in Nederland.