Meedoen is makkelijker dan zelf iets starten

‘Er is Hoop’ is in een aantal dorpen en steden gestart. Toch is er een goede kans dat er in jouw woonplaats nog niemand zich voorbereidt op deelname aan de ‘Er is Hoop’-campagne. Misschien ben jij wel één van de eerste christenen uit je woonplaats die hier bekend mee is. Natuurlijk kun je meteen een poster achter je raam hangen, maar 100 posters achter 100 ramen in de straat en 1000 posters in de omgeving hebben natuurlijk veel meer effect. Daarom is stap 1 niet: ‘Hang een poster op’, maar kijk hieronder hoe je een groter bereik krijgt.

Stappenplan:

1. Oriënteer je op de campagne
Lees de website en bekijk de toolkit en de beschikbare materialen. Heb je vragen, mail naar [email protected]

 

2. Deel de informatie en maak anderen enthousiast
Praat over de campagne met familie, vrienden, kringleden, gemeenteleden en maak ze enthousiast om samen Hoop te verspreiden. Laat het materiaal zien en vertel dat niet-christenen naar het platform erishoop.nu verwezen worden waar mooie getuigenissen en cursussen te vinden zijn.

 

3. Betrek de kerken
Stap met een paar enthousiastelingen naar de kerkenraad, de voorganger, de evangelisatiecommissie of wie bij jouw kerk gaat over de evangelisatie-initiatieven.  En vraag om als kerk mee te doen met de ‘Er is Hoop’-campagne.

   • Eigen kerk
    Als je kerk ook enthousiast wordt en meedoet, pak het dan vooral als kerk op en ga verder op de pagina meedoen voor kerken
   • Andere kerken
    Als de leiding van jouw kerk nog niet enthousiast is, kijk dan of je kennissen hebt in andere keken in je woonplaats en probeer samen met hen daar de kerkleiders enthousiast te maken en ga verder op de pagina meedoen voor kerken.
   • Zonder kerk
    Lukt dat ook niet direct, stuur dan eerst een mailtje aan [email protected] om te vragen of wij weten of er in jullie omgeving al een campagneteam actief is. Zo niet, maak dan samen met een aantal enthousiaste christenen een campagneteam voor je woonplaats.

Natuurlijk is er altijd de optie om als individu mee te doen, zonder eerst te proberen de christenen om je heen te betrekken. Ons advies is om dan:

Wij geloven dat de campagne maximaal rendement heeft als zoveel mogelijk christenen in dezelfde omgeving tegelijkertijd meedoen aan ‘Er is Hoop’. Hoe vaker voorbijgangers een poster zien, hoe groter de kans dat ze een kijkje gaan nemen op de website www.erishoop.nu