Meedoen is gemakkelijker dan iets opstarten.

We staan nu nog aan het begin van de campagne. Goede kans dat in jouw woonplaats nog geen voorbereidingen voor de campagne  lopen. Misschien ben jij wel één van de eerste christenen uit je woonplaats die bekend is met  de ‘Er is Hoop’-campagne.
Natuurlijk kun je meteen een poster achter je raam hangen, maar 100 posters achter 100 ramen in de straat en 1000 posters in de omgeving heeft natuurlijk veel meer effect dan 1 poster.
Daarom is stap 1 niet: ‘Hang een poster op’, maar gaan daar eerst een paar stappen aan vooraf.

Stappenplan:

  1. Oriënteer je op de campagne
   Lees de website en bekijk de beschikbare materialen. Heb je vragen, mail naar [email protected]
  2. Deel de informatie en maak anderen enthousiast
   Praat over de campagne met familie, vrienden, kringleden, gemeenteleden en maak ze enthousiast om samen Hoop te gaan verspreiden.
  3. Betrek de kerken
   Stap met een paar enthousiastelingen naar de kerkenraad, de voorganger, de evangelisatiecommissie of wie bij jouw kerk gaat over de evangelisatie-initiatieven.  En vraag om als kerk in te stappen en mee te doen met de ‘Er is Hoop’-campagne.

   • eigen kerk
    Als je kerk ook enthousiast wordt en meedoet, pak het dan vooral als kerk op en ga verder op de pagina meedoen voor kerken
   • andere kerken
    Als de leiding van jouw kerk nog niet enthousiast is, kijk dan of je kennissen hebt in andere keken in je woonplaats en probeer samen met hen daar de kerkleiders enthousiast te maken en ga verder op de pagina meedoen voor kerken.
   • zonder kerk
    Lukt dat ook niet direct, stuur dan eerst een mailtje aan [email protected] om te vragen of wij weten of er in jullie omgeving al een campagne-team actief is. Zo niet: maak dan samen met een aantal enthousiaste christenen een campagne-team voor je woonplaats.
  1. Start de campagne
   Ga naar de pagina draaiboek lokale ‘Er is Hoop’-campagne en geef samen de campagne vorm voor je woonplaats. Het draaiboek is nog in ontwikkeling. Zodra dit beschikbaar is, kan het vanaf deze pagina’s worden gedownload.

Natuurlijk is er altijd de optie om als particulier mee te doen, zonder eerst te proberen de christenen om je heen te betrekken. Ons advies is om dan:

  • een poster op te hangen achter je raam en/of andere materialen te gebruiken.
  • op je eigen social media een berichtje of hoopvolle video te plaatsen met #ErisHoop, zie ook de pagina social media instructies en tips

Wij geloven dat de campagne maximaal rendement heeft als zoveel mogelijk christenen in dezelfde omgeving tegelijkertijd uiting geven aan ‘er is Hoop’. Hoe vaker voorbijgangers een poster zien, hoe groter de kans dat ze een kijkje gaan nemen op de website www.erishoop.nu