Peter en Betty van FamilyLife wandelen samen

Zoals een auto elk jaar een APK-keuring nodig heeft om er zeker van te zijn dat alles soepel blijft lopen, hebben gezonde relaties ook regelmatig onderhoud nodig. Het investeren in je relatie is geen teken van zwakte, maar juist nodig om te zorgen dat het vlammetje niet dooft.

Peter en Betty werken bij FamilyLife en hebben daarnaast beiden een eigen praktijk als coach. Ze zijn al 33 jaar getrouwd, hebben veel kennis op het gebied van relaties, en vertellen dat hun eigen relatie ook met “ups en downs” is gegaan.

Conflicten

Ze hadden zich er van tevoren goed in verdiept: het huwelijk. Toch bleek hun situatie na een tijdje te veranderen en ontdekten Peter en Betty dat ze minder hetzelfde waren dan ze dachten. “Je kan nooit volledig aan elkaars behoeften voldoen. Dat kan alleen God”, zegt Peter.

Ondanks dat er conflicten voorkomen in hun relatie, lukt het Peter en Betty toch om hun relatie gezond te houden. “Vanaf het begin bidden we al samen. Voor elkaar en met elkaar, voor de kinderen en andere situaties”, zegt Betty. Ook gingen ze samen wandelen na het avondeten, een geschikt moment om met elkaar te kunnen praten.

FamilyLife

FamilyLife (onderdeel van Agapè) biedt tools, aan de hand van Bijbelse principes en de kennis vanuit het team, om te investeren in je relatie. Tijdens ‘A Day Together’ of met ‘Together’-kringmateriaal voor stellen worden deze praktische tools gedeeld.

Geïnteresseerd? Kijk op de website van FamilyLife en volg ons Instagram of Facebook account!