Aron Snippe van Athletes in Action

Sport kan naar boven halen wat er in je hart leeft. Zo kan het heerlijk zijn om hard te werken om je doel te behalen en je energie eruit te gooien, maar fanatiek zijn kan er ook voor zorgen dat je in een opstootje beland. Bij Athletes in Action wordt je uitgedaagd om je fanatiek in te zetten op het veld en in het geloof.

Aron Snippe is al meer dan tien jaar betrokken bij Athletes in Action en weet hier als fanatiek sporter veel van af. Sport is volgens hem een verbindende factor die kan worden gebruikt om met anderen over het geloof te praten. Door de band die je via sport samen opbouwt, is het makkelijker om daarna een gesprek aan te gaan. “De universele taal van sport verbroedert!

De sporthuddle

Nadat Aron in 2011 voor het eerst naar een sportkamp van Athletes in Action ging, heeft hij zich ook aangesloten bij een huddle in Drachten. Een huddle is een groep sportieve jongeren die samenkomen om te luisteren wat God – de coach – te zeggen heeft en vervolgens daarmee aan de slag gaan.

De huddle is voor Aron een bijzondere plek. Hoewel hij en de andere sporters superfanatiek zijn, hebben ze ook geleerd om zichzelf te beheersen en Gods liefde en vergeving uit te stralen. Het gaf hem veel kracht toen zijn vrienden van de huddle langskwamen om voor hem te bidden, toen hij in 2017 zijn scheen- en kuitbeen had gebroken. “Dat was erg bemoedigend”.

Jouw huddle

Ben jij geïnteresseerd in de combinatie van sport en geloof? Kijk voor meer informatie op de website van Athletes in Action of volg Athletes in Action op social media.

Sluit aan bij een huddle in jouw omgeving of Athletes in Action kan jou helpen om een huddle te starten bij jou in de buurt. Er is materiaal beschikbaar voor tien avonden! Stuur hiervoor een mail naar [email protected].