Amersfoort  – ForumC en Agapé gaan samenwerken om jonge mensen te ondersteunen in hun zoektocht naar antwoorden op levensvragen. Op de al bestaande website www.degrotevragen.nl komt online cursusmateriaal waar de bezoekers actief aan de slag gaan met deze vragen in een veilige, online omgeving.

De Grote Vragen is een initiatief van ForumC en werd gelanceerd in januari 2018. De website trok in het eerste jaar 100.000 unieke bezoekers in de leeftijd tussen de 18 en 35 jaar. De Grote Vragen is opgezet als omgeving waar (met name) jonge mensen kunnen nadenken over grote vragen en zelf grote vragen kunnen stellen. Experts en deskundigen geven hun visie op thema’s op het raakvlak van wetenschap en geloof. Bezoekers kunnen op de website en social media reageren op de artikelen. Om bezoekers actiever te ondersteunen, met name bij de kwetsbare en confronterende vragen, is de samenwerking gezocht met Agapé.

Geestelijke zoektocht
Het team van IkzoekGod.nl, de online tak van Agapé heeft jarenlang ervaring met cursusontwikkeling en het online begeleiden van cursisten. “Onze strategie is erop gericht om bezoekers stappen te laten maken in hun geestelijke zoektocht”, legt Martien van den Helder van IkzoekGod.nl uit. “We merken dat juist binnen het ‘anonieme’ online contact behoefte is om persoonlijke dingen te delen.” IkzoekGod.nl heeft daarom een landelijk netwerk van 65 e-coaches.

Burn-out en stress
Voor de samenwerking tussen ForumC en Agapè is een nieuwe medewerker aangetrokken die in dienst komt bij Agapè, in de persoon van Femke Kemink. Een eerste nieuwe cursus staat gepland voor eind januari en zal betrekking hebben op het populaire Grote Vragen-thema van burn-out en stress. “Veel jonge mensen lopen door burn-out en stress tegen existentiële vragen aan“, licht Femke toe. “Met deze cursus willen we niet alleen de reflectie daarop stimuleren maar ook uitdagen om hierover in gesprek te gaan“. Deelname aan de cursus is gratis. Nieuwe e-coaches kunnen zich aanmelden via zowel ForumC.nl als via ikzoekgod.nl/ecoach/