In 1969 startte Agapè in Nederland. Jan en Nellie Kits voelden zich geroepen om van start te gaan met studentenwerk. “Heer, Ik denk niet dat u mensen hebt gemaakt om jong en oud tegelijk te zijn”, baden de twintigers Jan en Nellie Kits die samen met Jans vader in een conferentiecentrum werkten waar veel 65+’ers kwamen.

Jan ging in 1968 op weg naar de Olympische Winterspelen in zijn Volkswagenbus. En terwijl Kees Verkerk goud won op de 1500 meter, leerde Jan dat evangelisatie door de Amerikanen op een andere manier gebeurde dan hij zelf gewend was. Het was persoonlijker. Als de Amerikanen in contact kwamen met mensen, maakten ze gebruik van kleine witte boekjes en spraken ze persoonlijk. Dat was anders dan in Nederland waar hij voor volle zalen het evangelie vertelde. In een opwelling gaf Jan zijn adres aan een medewerker van Campus Crusade for Christ die prompt een paar weken later op de stoep stond bij hem en zijn vrouw Nellie. Dat was de start van het studentenwerk van Agapè  in Nederland.

Droom

De droom van de Amerikaanse organisatie (waar Agapè onderdeel van is) was om de wereld te bereiken met het evangelie door middel van studenten. Jan en Nellie startten op de campus van Enschede. Studenten liepen bij de familie Kits in en uit. Ook nu investeert Agapè in deze leiders van de toekomst door middel van StudentLife. De droom die deze beweging heeft is dat elke student in Nederland tijdens zijn of haar studie een goed gesprek heeft kunnen hebben over God, Jezus en geloof.

Heel Nederland bereiken

Naast het studentenwerk investeerde Agapè in toerusting van christenen op het gebied van evangelisatie. Want waar christenen het geloof in Jezus Christus handen en voeten geven, worden veel mensen bereikt met Gods liefde . Er werden evangelisatiematerialen als de film ‘Jesus’ en het boekje ‘De weg terug’ ontwikkeld. Nellie Kits organiseerde de landelijke gebedsdag en later breidden de werkzaamheden zich uit naar evangelisatieacties in heel Nederland, zoals ‘Project ’82’ en de voor velen bekende ‘Er is hoop’-actie. Ook startte Agapè met de Grote Opdracht School, en kregen FamilyLife, Athletes in Action en IkzoekGod.nl vorm. Nog steeds geloven we in doelgroepgericht werken, want we denken nog steeds dat God geen mensen maakt om jong en oud tegelijk te zijn.