Op 10 september is het ‘Wereld suïcide preventie dag’. Op deze dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor de preventie van zelfdoding en voor geestelijke gezondheidsproblemen. Zelfmoord is een van de belangrijkste doodsoorzaken ter wereld. IkzoekGod.nl deelt deze dag de hoopvolle mini-docu ‘Ben wil niet meer leven’ en voor nabestaanden de online cursus ‘Leven met Verlies’.

 

Ben wil niet meer leven

Ben kampt vanaf zijn tienerjaren met depressieve gevoelens, net zoals ruim 1 miljoen andere Nederlanders. Ieder jaar doen ongeveer 100 000 volwassenen in Nederland een zelfmoordpoging. Daarvan ‘slaagt’ ruim 1,5 procent.

Op een dag besluit ook Ben dat het genoeg geweest is. Maar zijn plannen krijgen een wonderlijke wending. De mini-docu ‘Ben wil niet meer leven’ geeft in 18 minuten een kijkje in zijn leven en gedachten op dat cruciale moment en daarna. Inmiddels geeft Ben wereldwijd lezingen over depressie, suïcide en hoe je God daarin om hulp kunt vragen. Bekijk de film op ikzoekgod.nl/ben

 

Cursus leven met verlies

Bij het verlies van een dierbare door krijg je te maken met rouw. Maar hoe rouw je goed? Zijn je gevoelens normaal? En als er een God bestaat, hoe kan Hij dit toestaan? In de gratis online cursus ‘Leven met Verlies’ krijg je inzicht in rouw, verlies en zingeving en word je door een e-coach begeleid. Je kunt je eigen vragen online stellen. De cursus is gebaseerd op principes uit de verlies- en rouwbegeleiding en het christelijk geloof. Meld je aan voor de cursus op ikzoekgod.nl/verlies

 

Godsbeeld aan het schudden
Voor deze cursus werkte IkzoekGod.nl samen met Willem Vermeijden, rouw- en verliesbegeleider en ervaringsdeskundige (hij verloor zijn dochter aan suïcide).

Willem: “Als je een groot verlies meemaakt, gaan je zelfbeeld en je godsbeeld aan het schudden, en moet je opnieuw ontdekken hoe je je daartoe verhoudt. In mijn geval heb ik God ontmoet als liefdevolle vader die erbij was in mijn verlies.”

 

Hulp aangeboden

Heb jij hulp nodig? Neem contact op met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 113.nl of 0900 0113 (24/7 bereikbaar)