Eenheid Stichting Agape

“Jij maakt dit verschil! Dat kan ik je garanderen”, zegt de Turkse jongen Rashid tegen Jonathan als ze samen over straat lopen.

Jonathan is werkzaam voor Athletes in Action. Hij vertelt: “Het was een donkere avond en de koude wind zorgde ervoor dat we diep in onze jassen kropen. We kwamen toen in een verrassend gesprek terecht. Rashid vroeg aan mij wat mij motiveert om al tien jaar hier aanwezig te zijn in de levens van alle jongeren, ondanks alle rotzooi die ze met me uitgehaald hebben.”

Kwetsbaar
Jonathan moet lachen als hij hieraan terugdenkt. Hij antwoordde Rashid: “Ik geloof dat ons leven ten diepste draait om onze relatie met God en de relaties met mensen om ons heen. Aan het eind van ons leven zullen we terug willen kijken op een leven wat verschil heeft gemaakt in de wereld. En ik geloof dat God het échte verschil maakt. Elke jongere heeft iemand nodig die écht in hem gelooft en hem wilt helpen de persoon te worden zoals God hem bedoeld heeft. Daarom wil ik met jullie zijn. Om in jullie leven verschil te maken.”

“Het was een bijzonder moment”, vertelt Jonathan, “waarop ik opeens ‘naast’ hem kon staan, en hem mee kon nemen in mijn motivatie om in zijn leven aanwezig te zijn. Ook spannend, want hoe zou hij reageren op mijn eerlijkheid en openheid?”

Rashid reageerde positief op wat Jonathan zei. Nadat Rashid nadacht zei hij: “jij maakt dit verschil. Dat kan ik je garanderen!” Jonathan: “Meteen nadat hij dit gezegd had, zag ik de onzekerheid op zijn gezicht door deze kwetsbaarheid, en snel kroop hij weer in zijn harde schulp. Maar ik had al genoeg gehoord. Wat zijn dit bijzondere momenten, als je een blik krijgt in de impact die je hebt in hun levens!”

Wil jij impact maken op de jongeren in jouw omgeving? Check www.athletesinaction.nl voor wat jij kunt doen!