Afgelopen zomer ging Levi (18 jaar) uit Apeldoorn met Athletes in Action mee naar Israël. “Ik ben in het land van God geweest, dat heb ik wel gevoeld. We zijn bij de Klaagmuur geweest en hebben Sabbat gevierd met alle rituelen die daarbij horen. Ik vond het apart om een hele dag niets te doen en me te richten op God. Ik keek zelfs niet op mijn telefoon!”

Sporten in het land van de Bijbel
Tijdens de Pinksterconferentie Opwekking liep Levi met zijn moeder langs de stand van Athletes in Action. Hun aandacht werd getrokken naar een flyer over een reis naar Israël. “Eén en één is twee, dacht ik. Ik houd van sporten en ik wilde altijd al naar het land van de Bijbel. We zaten met een groep van 8 personen in Tel Aviv. Vanuit daar gingen we regelmatig naar het strand voor beachvolleybal met mensen uit de buurt. Ook hebben we historische plaatsen bezocht en deelden we brood uit aan daklozen.”

We kregen snel een band met elkaar
Levi vertelt verder: “De groep waarmee ging bestond uit twee man leiding, een cameraman, 7 vrouwelijke deelnemers en ik. Tja, daar kwam ik tijdens de kennismakingsdagen achter. Ik vond het eerst niet leuk en was bang dat ik er met al die meiden een beetje bij zou hangen, maar dat was totaal niet het geval. We kregen al snel een band met elkaar, dat ging eigenlijk vanzelf. De outreach  duurde 10 dagen en je trekt intensief met elkaar op: sporten -met elkaar en met mensen uit de buurt- en natuurlijk toeristische plaatsen bezoeken.

Ik ging met positieve nieuwe energie naar huis terug. Ik heb christenvriendinnen erbij gekregen, en één man van de leiding is nu een vriend van mij. We hebben regelmatig contact en hij investeert in mijn leven met God, onder andere door mij Bijbelteksten te sturen.”

Mee op outreach
Sport, geloof en avontuur vormen de ingrediënten voor de outreaches die Athletes in Action organiseert. Ieder jaar zijn er verschillende mogelijkheden om met een team van Athletes In Action erop uit te trekken. De ervaring van de deelnemers is dat dit onwijs gaaf is: soms levensveranderend. Dat gunnen we iedereen!

Levi (2000) houdt van voetbal en fitness en is altijd op zoek naar avontuur. Hij  volgt de opleiding Sport en Bewegen en woont in Apeldoorn.

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie