Geweldig dat jullie overwegen om als kerk mee te doen met de ‘Er is Hoop’-campagne. We staan nu nog aan het begin van de campagne. Er is dus een goede kans dat jullie één van de eerste kerken zijn in je woonplaats die op de hoogte is van de campagne en wil aanhaken.
Natuurlijk kun je nu meteen posters gaan bestellen voor de gemeenteleden, maar hoe gaaf zou het zijn als de andere kerken in dezelfde plaats ook meedoen. De campagne is een groter succes als er in plaats van een paar honderd posters een paar duizend posters hangen. Daarom is de eerste stap niet: ‘bestel posters en hang ze op’. Daar gaan eerst een paar stappen aan vooraf.

Stappenplan

 1. Oriëntatie en Draagvlak bij de leiding
  Wil je graag als kerk meedoen, maar is er nog onvoldoende draagvlak binnen de kerk? Begin dan met je goed te oriënteren op de campagne. Vraag daarna, samen met enkele andere enthousiaste gemeenteleden een gesprek aan met de verantwoordelijken binnen de gemeente.
 1. De Kerken-toolkit
  Voor het succesvol meedoen als kerk is meer nodig dan een gemotiveerde kerkenraad, een  enthousiaste evangelisatiecommissie of een overtuigde voorganger. Het is cruciaal dat alle gemeenteleden goed geïnformeerd zijn. zodat iedereen achter de actie staat. Vervolgens is het nodig dat de mensen goed zijn voorbereid en indien nodig ook zijn toegerust.
  Om binnen de eigen kerk de campagne goed voor te bereiden heeft Agapè een kerkentoolkit ontwikkeld.
 1. Samenwerking met andere kerken
  Cruciaal voor een succesvolle campagne is dat in een bepaalde woonplaats/stad zoveel mogelijk christenen tegelijkertijd actief meedoen. Zoek daarom eerst contact met andere kerken en probeer hen te enthousiasmeren om ook mee te doen. Dan kun je aan de slag gaan om de campagne voor de woonplaats vorm te geven.
 1. Maak een campagne-plan
  Zet samen met de andere kerken een campagneteam op en vraag dat team een gezamenlijke campagne te maken voor de woonplaats. Er is een draaiboek voor het inrichten van een lokale ‘Er is Hoop’-campagne in ontwikkeling. Zodra dit beschikbaar is, kan het vanaf deze pagina’s worden gedownload.

Natuurlijk is er altijd de optie om alleen met je eigen kerk/gemeente mee te doen, zonder eerst te proberen de ander kerken in de woonplaats te betrekken. Ook dan kun je gebruik maken van de informatie uit het  draaiboek lokale ‘Er is Hoop’-campagne.
Wij willen je echter aanmoedigen om wél te proberen om deze campagne in samenwerking met meerdere plaatselijke kerken te doen.  Wij geloven dat de campagne maximaal rendement heeft als zoveel mogelijk christenen in dezelfde omgeving tegelijkertijd uiting geven aan ‘er is Hoop’. Hoe vaker voorbijgangers een poster zien, hoe groter de kans dat ze een kijkje gaan nemen op de website www.erishoop.nu