MPD informatie

Ministry Partner Development

Gezocht: financieel gezonde zendelingen

Eén van de meest genoemde redenen voor vertrek van het zendingsveld is financiële stress. Wat de voltooiing van de Grote Opdracht tegenhoudt is voldoende arbeiders voor het werk in Gods koninkrijk. Door de zendeling te verbinden met zijn partners ontstaat een duurzame relatie die de zendeling in staat stelt om te gaan, en de zender in staat stelt om zich persoonlijk betrokken te voelen bij Gods missie.

We noemen deze relatie Ministry Partnership Development (MPD). In de Engelse vertaling van Filippenzen 1:3-6 staat:

I thank my God every time I remember you. In all my prayers for all of you, I always pray with joy because of your partnership in the gospel from the first day until now, being confident of this, that he who began a good work in you will carry it on to completion until the day of Christ Jesus.

Paulus spreekt hier over een partnerschap tussen hem en de Filippenzen. Door de MPD-training ontwikkel je een team van partners. De MPD-training is een periode van 2 maanden. De eerste twee dagen leggen we een fundament voor jouw persoonlijke MPD. Dit doen we op een locatie midden op de Veluwe, nabij Apeldoorn. Daarna verdiepen we in vijf maandagen van 13:00 tot 21:00 de theorie en de praktijk, waarbij veel focus gaat naar de bottleneck voor MPD: bellen voor afspraken.

Thematiek

Inhoudelijke aspecten die aan bod komen: de houding van de zendeling, God als voorziener, wat verwacht je van partnerschap, MPD als je bediening, effectieve administratie van het partnerproces, bellen voor afspraken, presenteren in huiselijke setting, hoe benader je je eigen kerk, relatiebeheer, de financiële vraag.

Praktische zaken

De kosten zijn 400 euro voor de MPD-training (incl. btw). Deze training is ontstaan vanuit Agapè en Navigators. We bundelen onze krachten en delen onze expertise graag met andere zendelingen van organisaties die op giften gaan leven.
De bijkomstige coaching is een-op-een en 50 euro per gesprek (incl. btw), en we raden aan om een serie af te spreken aan de start van de training over een periode van 3 maanden.
De kosten voor medewerkers van Agapè en Navigators worden geregeld via het team waarin je komt te werken en wijken af van bovenstaande.

Voor het meeste rendement van deze training verwachten we van deelnemers dat ze, naast de contactdagen (8 uur per week), minimaal 12 uur per week beschikbaar hebben om een team van partners op te bouwen. Onze tip is om dit in goed overleg met teamleiders te creëren.

Wil je meedoen aan deze training en/of coaching? Meld je dan uiterlijk 6 weken voor aanvang van de training aan. Je ontvangt dan een startpakket en een voorbereidingsmail. Reken op zo’n 16 uur voorbereidingstijd. Voor aanmelden en communicatie tijdens de training hebben we naam, telefoonnummer, email en postadres nodig.

Data komende MPD-trainingen

MPD Training #12 2019: maandag 4 t/m 6 februari, 11,18 februari en 4,11 en 18 maart (25 feb geen training)

MPD Training #13 2019: maandag 13 t/m vrijdag 17 mei, 27 mei, 3,17 en 24 juni (20 mei en 10 juni geen training)
Let op: 13 mei aankomst vanaf 19u, 17 mei vertrek met lunch, dit gedeelte is in het Engels als voertaal en is de Model MPD training voor nieuwe MPD trainers vanuit heel Europa. De maandagen zijn in het Nederlands met alleen de Nederlands sprekende deelnemers.

MPD Training #14 2019: maandag 2 t/m 4 september, 9,16,23,30 september, 7, 14 oktober

Adres voor start tweedaagse: Assel Don Bosco Centrum, Pomphulweg 106, 7346 AN, Hoog Soeren. (verder rijden na oprit).
Adres maandagen: kantoor Navigators en Agapè: Hoofdstraat 51, Driebergen (op loopafstand van station Driebergen-Zeist).

We horen graag van je! Hartelijke groet,

Leendert de Jong
Stichting Agapè
MPD-trainer en -coach
06 43 56 11 13  / l.dejong@agape.nl

Michiel Nap
Navigators
Fondswerfcoach
06 47 77 10 62 / michiel.nap@navigators.nl

Zelf partner zijn?

Als je geen plannen hebt om zelf bij een christelijke organisatie te werken en op die manier je tijd in Gods koninkrijk te investeren, kun je wel deel van het werk zijn door dit financieel mogelijk te maken voor anderen. Word zelf partner door het MPD team te ondersteunen! Selecteer bij bestemming het Team MPD

Ik geef een gift