Wat hebben een prostituee, een belastingambtenaar en een belangrijke leider van de synagoge met elkaar gemeen? Ze hadden allemaal een ontmoeting met Jezus. De nieuwste online cursus van IkzoekGod.nl, In gesprek met Jezus, zet deze ontmoetingen centraal. De cursus is geschikt voor zowel zoekers als gelovigen.

Voor zoekers kunnen de ontmoetingen van Jezus een eerste kennismaking zijn met Zijn woorden en karakter, en ontdekken wat dat voor hun eigen leven betekent. Gelovigen kunnen met behulp van de vragen en opdrachten hun relatie met God verdiepen. De cursus is opgebouwd uit verschillende dagen, die uit drie onderdelen bestaan: kijken, toepassen en delen.

Kijken, toepassen, delen

Elke lesdag start met het bekijken van een fragment uit de bekende Jezus-film, waarbij Jezus een ontmoeting of gesprek heeft, bijvoorbeeld met Jaïrus, een prostituee en Zacheüs. Bij het volgende onderdeel wordt de bijbehorende Bijbeltekst uit het boek Lucas bestudeerd door middel van persoonlijke vragen en studieopdrachten. Afsluitend wordt een vraag gesteld waarbij de deelnemer ervoor kan kiezen het antwoord te delen met een e-friend. Een e-friend wordt door de deelnemer zelf uitgekozen. Deze mogelijkheid is ingebouwd om de deelnemer de kans te geven het gesprek aan te gaan over belangrijke levensvragen. Ook kan het hebben van een e-friend motiveren om de cursus af te maken.

Duizenden deelnemers

In 2015 schakelde IkzoekGod.nl over op een nieuwe online cursusomgeving, die functioneler en toegankelijker is voor de redactie en de deelnemers. Sindsdien hebben meer dan 6.000 mensen zich ingeschreven voor één van de cursussen. Eerder deze maand werd de cursus Onderweg naar Kerst gelanceerd. De populairste cursussen zijn WaaromJezus?, Bidden, Vergeven en Startersbijbel.

Agapè

IkzoekGod.nl is een onderdeel van Agapè. Agapè is een beweging van christenen die mensen stimuleert om te geloven, te groeien en te gaan. Geloven in de onvoorwaardelijke liefde van Jezus, groeien in geloof en gaan om Jezus zichtbaar te maken. Opdat iedereen in Nederland iemand kent die Jezus volgt.

cursus.ikzoekgod.nl/ingesprekmetjezus
www.ikzoekgod.nl

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie