Met een team van zeventien jongeren gaat deze maand een sportcommunity van start in Hardenberg. In samenwerking met Athletes in Action investeren kerken door middel van sport in hun wijk. De kerken en jongeren willen niet alleen vertellen over Jezus, maar ook laten zien hoe zij invulling geven aan hun relatie met Jezus. Initiatiefnemer Frank Pullen (20) vertelt: “Het is mijn droom dat de mensen in mijn woonplaats Jezus leren kennen.”

Niet overbodig

Frank is voetballer, en wil graag zijn talenten inzetten om van betekenis te zijn: “Eerst dacht ik: Een sportcommunity opstarten in Hardenberg is overbodig.  Er wonen hier al zoveel christenen. Maar ik kwam erachter dat het ook hier juist zo nodig is, want er zijn hier ook veel mensen die God niet kennen. Ik geloof dat ik met een reden op deze plek ben gezet. Hier kan ik al mijn talenten inzetten voor God. Zo houd ik ze niet alleen voor mezelf, maar deel ik alles met anderen. We zijn nu maandelijks aanwezig om te sporten, maar mijn verlangen is om dit in de toekomst elke week te doen. Om ook echt een band met jongeren uit de buurt op te bouwen.”

GKv Hardenberg-Baalder

De sportcommunity in Hardenberg werkt vanuit de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Hardenberg-Baalder. De gemeente heeft het verlangen om mensen uit hun omgeving te bereiken met het evangelie van Jezus Christus. Het team bestaat uit jongeren zoals Frank, die afkomstig zijn uit verschillende gemeenten. Ze zijn iedere eerste zondag van de maand op het sportveld te vinden.

Sportcommunity’s

Met sportcommunity’s bouwt Athletes in Action aan plekken waar jongeren uit de kerk door sport in aanraking komen met jongeren uit de wijk. Door samen het leven te delen ontstaat er een plek waar veiligheid en aanvaarding is. Het doel is om een plek te creëren waar ruimte is voor vriendschap en gesprekken over het geloof en over levensvragen.

Athletes in Action

Athletes in Action is een beweging van sporters in die Jezus centraal stellen en zichtbaar maken op het sportveld. Vanuit een diepgewortelde liefde nemen ze anderen mee in een leven met Jezus. Dit leven ze uit in, door en met hun passie: sport. Athletes in Action is onderdeel van Agapè.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie