Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

‘God veranderde mijn perspectief op de wereld’

26 maart 2019

Giovann Pauli reisde met Athletes in Action naar Oeganda: “Deze reis was voor mij levensveranderend. Ik geloofde al dat de Heere Jezus mijn Redder was, maar hield toch nog vast aan de wereld en zijn voorzieningen. Na deze reis besloot ik alles los te laten voor God en Hem aan te nemen als Heer.”

Athletes in Action, de sportbeweging van Agapè, organiseert jaarlijks diverse outreaches naar het buitenland. Samenwerking met de lokale kerken en organisaties staat centraal. Het doel van de outreach is om mee te geven hoe je door middel van sport het evangelie kan verspreiden.

Oeganda maakt impact
De reis naar Oeganda was de eerste outreach voor Giovann. Zonder verwachtingen ging hij mee met Athletes in Action. “Eenmaal aangekomen in Oeganda was ik verbaasd over de toestand waarin alle Oegandezen zich bevinden. Overal vuilnis op straat en veel kinderen die niet naar school kunnen. De impact op mij was enorm. Waar ik eerst klaagde over onze zogenaamd slechte voorzieningen, veranderde die focus door de weken heen.”

Dienen in afgelegen dorpjes
Vanuit de hoofdstad Kampala vervolgde de reis in het verafgelegen dorpje Sekanyonyi. “Het toilet daar was een gat in de grond, douchen gebeurde met behulp van een emmer water en het eten bestond uit rijst en aardappelen. Het bijzondere was dat alle mensen, ondanks hun gebrek aan goede voorzieningen, toch zo blij waren en God dankten voor wat ze hadden. Het evangelie werd tastbaar doordat we betrokken werden bij de levens van de lokale mensen: we konden samen bidden en hen helpen waar nodig. Ook nodigden wij hen uit voor de dienst op zondag. Zo werden we uitgezonden in kleine dorpjes, net zoals Jezus zijn discipelen uitzond.”

Tevredenheid met Hem
Die zondag hadden veel mensen een ontmoeting met God en gaven zij hun leven aan Jezus. Giovann zegt hierover: “Ik heb in Oeganda echt mogen beseffen dat het enige meest waardevolle het evangelie is. Het is niet wat ik doe, wat ik heb of in welke toestand ik mij bevind: het is Christus die mij alles waard is. Ik heb dit echt mogen inzien door het leven van de Oegandezen. Hun leven is vol blijdschap en tevredenheid door hun leven met God. Niet onze voorzieningen doen ertoe: Hij doet ertoe!”

Wil jij mee op een reis vol sport, geloof en avontuur? Athletes in Action organiseert zowel in de mei- als zomervakantie diverse outreaches. Een outreach verandert niet alleen jouw leven, maar heeft ook impact in het leven van de mensen die je ontmoet. We dagen je uit om je talenten in te zetten en te groeien in geloof, karakter, leiderschap en meer! Klik hier voor het huidige aanbod.