Terug naar het nieuwsoverzicht

Nieuws

Het geloofsgesprek: dat prikkelde me!

18 maart 2019
Levensveranderend was het contact dat Stef van der Lelie 40 jaar geleden had met een studentenwerker van Agapè. De organisatie heette op dat moment nog Instituut voor Evangelisatie. Het was 1979 en Stef zat in het tweede jaar van zijn studie Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Met 9 andere studenten woonde hij op een studentenflat in Utrecht.  Stef vertelt: “Ik weet het nog goed, het was een mooie dag en we zaten met meerdere studenten op het balkon in de zon. Arie van der Werff– medewerker bij het Instituut voor Evangelisatie – liep langs en vroeg of iemand bereid was om een vragenlijst in te vullen over het geloofsleven van studenten. Ik had wel belangstelling, want ik was al langer op zoek naar ‘meer’. Ik was opgegroeid in de Rooms-katholieke kerk en heb altijd geloofd dat God bestaat. Arie stelde mij vragen waar ik geen antwoord op had. Waarom was ik lid van de kerk? Wat hield het in om een christen te zijn? Dat prikkelde me, want hoe kom je nou tot antwoord op zulke vragen?We
 
De weg terug
“In september kwam Arie voor een tweede bezoek langs. Hij nam met mij het boekje ‘De weg terug’ door. Ik vond het een beetje Amerikaans en wel heel strak. Ik was in het begin niet zo happig, maar ik voelde me onzeker door de zekerheid waarmee Arie sprak. En het beeld van Jezus als brug tussen God en mij sprak me wel erg aan. Het heeft me wakker geschud.” Na een langdurige innerlijke strijd gaf Stef zijn leven aan de Heer. “Ik ben God dankbaar dat ik Hem heb leren kennen en dat Hij Arie daarvoor heeft gebruikt.”
 
Studenten in gesprek
Agapè-beweging Studentlife benadert nog steeds actief studenten om met hen in gesprek te gaan over geloof en zingeving. Hiervoor worden diverse gesprekstools gebruikt, waaronder een vragenlijst. StudentLife geeft aan christelijke studenten handvatten en training hoe je getuigt over Jezus. Er zijn veel manieren om de boodschap door te geven. Dat weten we dankzij jarenlange ervaring met evangelisatie.