In het vorige deel van deze verhalenreeks vertelden we dat Ruud van Delft op de campus in Leiden in gesprek raakt met filosofiestudent Dennis. Deze student gelooft niet in het bestaan van God en het gesprek lijkt spaak te lopen. Totdat Ruud de ingeving krijgt om een door middel van hypothese de aandacht van Dennis te trekken en vraagt: “Stel, God zit hier in een kantoor aan het eind van de gang en de deur staat op een kier. Je krijgt de kans om naar binnen te gaan. Wat doe je?”

Dennis moet even wennen aan het idee van een hypothese, maar gaat aarzelend overstag. Hij antwoord dat hij toch naar binnen zou gaan. “Oké, waarom?”, vraagt Ruud. Zonder verder na te denken antwoordt hij: “Ik zou Hem vragen waarom Hij al die oorlogen toestaat en waarom al die mensen ziek zijn en dood gaan.” Ruud reageert: “Hoe denk je dat God zal reageren wanneer jij Hem die vraag stelt?” Na een korte stilte zei Dennis dat God hem zou vragen wat hij bij Hem in het kantoor deed. Hij schrok zichtbaar van zijn eigen antwoord, dus probeerde ik het op een andere manier: “Wat zou je God adviseren om te doen?”

“Zonder dat hij hetzelf weet, vertelt Dennis een stuk van het evangelie.”

Die vraag brengt nieuw perspectief. Hier heeft hij nooit eerder over nagedacht, maar Dennis geeft God het advies om genadig te zijn. Ik bid dat Dennis wakker ligt van zijn eigen antwoorden, want zonder dat hij het zelf doorheeft, vertelt hij een stukje van het evangelie.”

De vragenlijst zit erop, maar bij StudentLife proberen we altijd om vaker in gesprek te komen: “Ik heb nog een vragenlijst. Vind je het leuk om er nog één te doen? Niet nu, maar volgende week. De week erop zit Dennis weer op dezelfde plek. Duidelijk in de aanslag om weer in gesprek te gaan.

Volgende week kun je het vervolg lezen van dit verhaal. Wil jij ook leren hoe je omgaat met moeilijke vragen of hoe je eenvoudig van het Goede Nieuws getuigt in je eigen omgeving? Je hoeft er echt niet altijd de campus voor op, of op een zeepkist te staan. Kijk eens op agape.nl/zaaigoed