Via een goede vriend kwam Samantha de Bruin in contact met Athletes in Action. Ze werd gevraagd mee te gaan als Sportkampcoach, om samen met een groep tieners een week vol sport en geloof te beleven. “Ik houd van sporten dus dit klonk mij als muziek in de oren. Toch was ik benieuwd hoe ik dit talent zou kunnen inzetten voor Gods Koninkrijk. Precies op die plek, kwam ik daarachter.”

Athletes in Action, de sportbeweging van Agapè, organiseert jaarlijks Sportkampen in Nederland. De Sportkampen zijn gericht op tieners die houden van sport, spel en willen leren over zichzelf en geloof.

Leren van en met elkaar
De eerste dagen als Sportkampcoach waren erg wennen voor Samantha: “Actieve en energieke jongeren die van sport houden begeleiden, was in het begin best lastig. Toch ging dit al gauw goed, mede door het opbouwweekend dat we als coaches van tevoren hadden. Wat heb ik door de week heen enorm veel van de tieners geleerd!”

Naast teambuildingsactiviteiten en gave spellen is er tijdens het Sportkamp veel ruimte om met de tieners in gesprek te gaan over God. “Toen ik een persoonlijk verhaal vertelde over de worstelingen in mijn leven, deelde een tiener vervolgens een getuigenis uit haar leven. De anderen konden hier weer van leren, dat was zo gaaf om te ervaren. Tieners zijn zo oprecht en eerlijk: ik zie daar Gods goedheid in, als vrucht van de Geest.”

Gedeelde passie
De kracht van Athletes in Action zit in het delen van een passie: voor sport en geloof. Dit beaamt Samantha: “Doordat je deze passie deelt zowel de coaches als met de tieners, groeit de band snel. Zo merkte ik tijdens het Sportkamp dat ik daardoor ingang had om hen vragen te mogen stellen over hun relatie met God.”

“Ik kan wel zeggen dat ik echt van ‘mijn’ tieners ben gaan houden. Ik heb Gods liefde aan hen mogen uitdelen en ik heb geleerd om iedere tiener als een uniek en waardevol persoon te zien. Een ervaring om nooit meer te vergeten!”

Twijfel jij om coach te worden tijdens Sportkampen? Het is een tijd van ontmoeting met tieners, de andere coaches en God: een week waarin Hij duidelijk aan het werk te zien is. Geef je nu op!