Tamar was 25 toen ze een relatie kreeg met iemand uit een kerkelijk gezin: “De relatie ging uit maar ik hield wel contact met zijn moeder, die mij aanraadde om op zoek te gaan naar God. ‘God kan je helpen’, zei ze. Omdat ik door een moeilijke tijd ging sprak mij dat aan. Ik had nog nooit met het geloof te maken gehad maar had wel het gevoel dat God bestond. Na wat googelen meldde ik me op www.ikzoekgod.nl aan voor ‘Waarom Jezus-cursus’. Op deze manier leerde ik over God de Vader en over Jezus zijn zoon.

Van online naar offline

Het team van IkzoekGod helpt de zoeker om antwoord te vinden op geloofsvragen. Eerst online, maar IkzoekGod biedt altijd aan om ook offline contact te hebben met christenen. Afhankelijk van de situatie verwijst IkzoekGod naar een lokale kerk, een Alpha cursus of – zoals in dit geval – naar een coach van één van de bewegingen van Agapè.

“Nadat ik de cursus had gevolgd, kon ik een ‘koffiegesprek’ aanvragen in de stad waar ik woon. Zo ontmoette ik in de Starbucks op de campus een christelijke studente en een studentencoach van StudentLife. Dat was in het voorjaar van 2016. Gedurende de zomer zag ik de studentencoach regelmatig en deden we samen de studie Connect. In de loop van dit proces heb ik de keus gemaakt om Jezus te volgen.

God op nummer één

God werd reëel voor mij, dat merkte ik vooral door het gebed. Ik leerde om alles met Hem te bespreken en Hij zag mij en reageerde. De online cursus was behulpzaam, maar ik heb het meest geleerd van christenen om me heen, eerst de familie van mijn (ex)vriend en later de studentencoach. Mijn verlangen is dat God steeds meer op nummer één zal staan in mijn leven. Vaak word ik zo in beslag genomen door studie en werk dat God erbij inschiet, dan helpt het mij om bewust tijd voor Hem vrij te maken.”

Ken jij iemand die op zoek is naar God, verwijs dan gerust naar de website IkzoekGod.nl. Een team van e-coaches staat klaar om vragen te beantwoorden, en mensen op weg te helpen in hun zoektocht naar God. IkzoekGod is de online beweging die zoekers de kans geeft om Jezus op een persoonlijke manier te leren kennen.