Tot en met 27 maart toert Athletes in Action (AIA) door heel Nederland, op zoek naar jongeren die vertellen wat kenmerkend is voor hun de generatie. Dit wordt iedere werkdag in beeld gebracht om 17.00 uur tijdens een online uitzending op athletesinaction.nl. This Generation is ook het thema van Reach Out, het event van Athletes in Action waar jongeren ontdekken hoe je door sport het christelijk geloof op een ontspannen manier kunt delen. Reach Out vindt plaats van 28 tot 30 maart.

Tijdens de This Generation Tour laten jongeren in het onderdeel AIA Social Club zien in welke omgeving zij zich bewegen en vertellen ze over wat kenmerkend is voor hun generatie. In het onderdeel AIA op de Bank doen jongeren een Bijbelstudie aan de hand van het Bijbelboek Richteren, een boek dat ook tijdens Reach Out naar voren komt.

This Generation

Het thema This Generation is gekozen omdat de huidige generatie jongeren, met de specifieke uitdagingen van nu, hun eigen weg moeten vinden in het geloof. Wouter de Vos, spreker op Reach Out: “Wat Mozes, Calvijn en mijn vader gemeen hebben, is dat geen van hen heeft hoeven leren omgaan met een smartphone. Onze voorouders moesten leren omgaan met de cultuuruitdagingen en de verleidingen van hun tijd, maar wij met de onze.” Dit is het thema van Reach Out 2014 – This Generation.

Reach Out

Reach Out is een trainingsevent gericht op ontmoeting, groei in geloof en outreach. Deelnemers zoeken God, maar zetten ook praktisch sporttoernooien neer voor jongeren in Enschede of sportteams uit de omgeving. Door praktische kaders en geestelijke opbouw leren ze hun geloof te delen in deze tijd. Reach Out is van 28-30 maart. Aanmelden kan via www.athletesinaction.nl.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie