In alles wat je doet, wil je vertrouwen op God. Dat je hier leest betekent dat je overweegt om bij Agapè te komen werken om je droom uiting te geven, geweldig! Bij Agapè werken we op basis van giften om onze werkweek volledig in te zetten voor Gods Koninkrijk.

Waarom leven we op basis van giften?

Deze werkwijze heeft een principiële en een praktische redenen. De principiële reden voert terug op een bijbels model van zending. De Levieten (Numeri 18), Jezus (Lukas 8 vers 1 tot 3) en Paulus leefden van giften zodat zij al hun tijd en energie aan de verkondiging van het evangelie konden geven.

De praktische reden is dat elke medewerker zo’n 50 ‘missie partners’ heeft die meedenken, geven, bidden en bemoedigen in het dagelijkse werk. Werken op basis van giften zorgt voor een betrokken team van partners die helpen om Jezus zichtbaar te maken in onze maatschappij.

Hoe krijgt dit vorm?

De relatie tussen de medewerker en de gever is tweerichtingsverkeer. Als gever ontvang je persoonlijke nieuwsbrieven, gebedsmails en projectvoorstellen. Als nieuwe medewerker wordt je getraind en gecoacht in het opbouwen van je team van partners. Als eerste ontvang je training in:

  • De Bijbelse basis van het leven op basis van giften.
  • De praktische vaardigheden zoals presenteren.
  • Een goede houding ontwikkelen in het vertrouwen op God.

Daarna krijg je coaching van mensen die al langer van giften leven om je te helpen om snel financieel gezond te worden. Deze periode duurt drie tot zes maanden.

Wat ga je doen?

Als eerste overleggen we hoeveel je nodig hebt om financieel gezond te werken. Na training ga je met vrienden, familie, ondernemers en je kerk in gesprek of zij partner willen worden van je visie. Bij het bereiken van 40% of 70% van je benodigde giften kunnen we een deelcontract aanbieden. Wanneer je eenmaal op 100% zit, blijf je 10% van je tijd gebruiken om te investeren in je partners door middel van een nieuwsbrief en/of gebedsmail en persoonlijk contact.

De training is in samenwerking met een aantal andere organisaties die van giften leven, waar Agape een kartrekker is. Kijk op www.mpdtraining.org om een kijkje te nemen of je vraag te stellen over het leven met een team van financiële partners.