Vijf jaar geleden verhuisden een aantal medewerkers van Agapè naar Rotterdam Delfshaven. Ze hadden een verlangen: de liefde van Jezus zichtbaar maken in de wijk. Inmiddels is het team niet meer weg te denken uit de wijk, en is het tijd om te vieren dat God goed is.

Programma

Op 17 mei vindt het jubileumfeest plaats op de plek waar het allemaal gebeurt: in de wijk. Het team gaat ’s middags samen de wijk in om bloemen en/of wat lekkers uit te delen. Daarna wordt er in groepjes samen gegeten bij verschillende eettentjes in de wijk.

De feestavond wordt verzorgd door Joany Muskiet, jazz- en gospelzangeres uit Rotterdam. Zij neemt plaatselijke rappers mee, die hun verhaal met God gaan rappen. De nummers worden afgewisseld met korte verhalen van wat wij in de wijk tegenkomen en mogen doen.

Joany Muskiet

Joany Muskiet, van origine Surinaamse, is in Rotterdam bekend om hoe ze haar zangtalent gebruikt om Jezus’ liefde door te geven. Samen met haar More Gospel Singers & Band brengt zij het evangelie door middel van blackgospel, jazz, blues, soul en R&B. Ook is ze bekend om de manier waarop ze omging met de dood van haar zoon Breyten.

“Wie vertelt ons nu over Jezus?”

Joany was altijd erg bezorgd dat haar zoon het verkeerde pad op zou gaan, omdat hij zoveel buiten rondhing. Nadat hij op 25-jarige leeftijd plotseling overleed, werd zij tijdens zijn begrafenis echter verrast met de aanwezigheid van ruim duizend jongeren. “Wie gaat ons nu over Jezus vertellen?”, vroegen ze. “Hij vertelde over God en zei dat we niet van school moesten gaan en goed voor onze meisjes moesten zorgen.”

Als rapper H.E.L.D.E.R.H.E.I.D. (Hoor Elke Les Die Een Rede Heeft En Ignoor Dwaasheid) bleek haar zoon voor veel Rotterdamse jongeren een bron van inspiratie. Joany zette uit hart voor deze jongens een rapstudio op. Inmiddels is er zelfs een plein naar Breyten vernoemd: het Helderheidsplein.

Het concert is voor de wijkbewoners, maar ook voor iedereen die in de afgelopen vijf jaar betrokken is geweest bij het werk van Agapè FamilyLife. Meer informatie over hoe je hierbij kunt zijn, volgt nog.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie