“Ik kende Jezus al wel, maar wilde gewoon meer over Hem weten. Daarom ben ik in december de cursus ‘Waarom Jezus?’ gaan doen. Dat is een internetcursus, waar je begeleid wordt door een coach.  Door deze cursus heb ik meer rust gekregen. Ik weet nu dat ik een kind van God ben. Soms twijfel ik nog wel, maar het is wel minder geworden. Mijn geloof gaat over bergen en door dalen, waarbij ik soms God van heel dichtbij ervaar, als een liefdevolle Vader, en dan weer ervaar ik Hem niet.

Vroeger had ik een verkeerd beeld van God. Geloof was voor mij een religie: regeltjes, en God zag ik als een afstandelijke, strenge God, hoewel me wel was verteld dat God je zonden wil vergeven. Door de cursus ben ik meer over Hem te weten gekomen. Mijn coach schreef me dat ik niet hoefde te twijfelen aan mezelf. Dat heeft me erg gerustgesteld. De relatie met God is nu het belangrijkst voor me.  Ik werk daaraan door regelmatig de Bijbel te lezen en naar preken te luisteren op het internet. En ik ga naar de kerk.

Ik ben jarenlang gepest en heb daar onder geleden. Toen ik het leven niet meer zag zitten en dacht: ‘God zal me nu ook wel in de steek laten’,  kwam opeens die tekst bij me naar binnen. Nooit zal ik u afvallen, nooit zal ik u verlaten. Deze tekst uit Hebreeën 13 is heel belangrijk voor me geworden. Soms twijfel ik nog wel, of ben ik bang om weer in een systeem van regels te stappen. Maar ik weet dat God altijd bereid is mij te vergeven. De mensen om me heen vertel ik dat ik in een liefdevolle God geloof. Ik ken mijn coach van ‘Waarom Jezus?’ niet persoonlijk, maar ik zou haar willen bedanken voor de tijd die ze aan me gaf. ”

Wie is Annette? 

Annette Jumelet is 34 jaar en heeft een dochter van 7. Ze doet een opleiding bedrijfsadministratie en  is een tevreden mens.

Meld je aan voor de Agapè nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven van verhalen uit het land: E-mail

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie