“Stel je voor, er komt iemand naar je toe en geeft jou iets wat van onschatbare waarde is. Je hebt het nergens aan verdiend, maar je ontvangt het toch. Je leven is in één keer een stuk mooier, je bloeit op en je durft weer te dromen! En wat nou als je deze Hoop ook weer door kan geven aan anderen? Zou jij dat doen?” Wytze Bezemer werkt inmiddels al een aantal jaren bij Agapè, bij het onderdeel Athletes in Action. Hij weet wat voor impact het Goede Nieuws van Jezus Christus heeft op je leven. En hij wil het doorgeven, als eerste gewoon in zijn eigen omgeving in Houten. Daar startte hij – samen met zijn kerk – een sportcommunity waar het doorgeven van Gods oneindige Hoop en Liefde centraal staat.

“God greep in en veranderde mijn nachtleven naar een leven vol Licht!”

Houd het goede nieuws niet voor jezelf

“Ik leerde zelf Jezus kennen op een persoonlijke manier, ontdekte wat Hij voor mij heeft gedaan en ontving een prachtig nieuw leven. Ik bloeide weer op en durfde weer te dromen. Direct groeide er een verlangen om die Jezus niet voor mijzelf te houden, maar juist te delen met anderen.” Wytze zag en ervoer met zijn eigen ogen in wat voor gebroken wereld we leven.  Hij weet hoe het is om daarin verdwaald te zijn, te leven in de nacht én te overleven. Zonder Jezus, zonder hoop. “God greep in en veranderde mijn nachtleven naar een leven vol Licht! Wat ben ik God dankbaar voor dit wonder en hoe mooi is om dit weer te kunnen delen met anderen. Juist vanuit mijn eigen ervaringen en door middel van dat wat ík leuk vind om te doen.”

Hoop verspreiden in je eigen omgeving

Wanneer je beseft wat God jou heeft gegeven in Zijn oneindige liefde en genade, dan gun je dat anderen ook. Maar als christenen en kerken zijn we het soms verleerd om Zijn Liefde en Hoop uit te delen aan de mensen die Jezus nog niet kennen: onze buren, onze collega’s of sportmaatjes. Daarom is Agapè een laagdrempelige ‘Er is Hoop’-campagne gestart. Op deze manier kun je – door materialen, tips en trucs uit de toolkit te gebruiken – eenvoudig meedoen. Sámen Hoop verspreiden is makkelijker dan alleen. Wil je net als Wytze sport en geloof combineren? Kijk dan op Athletesinaction.nl