Team Kazan – Wie we zijn

De studentenjaren zijn voor iedereen belangrijk. In deze fase studeer je in een bepaalde richting, leer je belangrijke levenslessen en vaardigheden en zoek je antwoorden op vragen als: wie ben ik en hoe wil ik in het leven staan?
In diezelfde fase vorm je een mening over onderwerpen als politiek, geld, familie, het leven en, het belangrijkste, God.
Omdat deze levensfase zo belangrijk is, vinden we het heel belangrijk om juist dan studenten te vertellen over God’s liefde voor hen. Over God’s plan voor hun leven. Bovendien: de studenten van nu zijn de toekomstige docenten, leiders en politici. Zij zullen invloed hebben in de maatschappij en zijn in staat een verschil te maken.

Ons team bestaat uit de familie Kashenetsky uit Krasnoyarsk, de familie den Admirant uit Nederland, de familie Asmakaev, Liana Maksimova, Nadja Limonova en Vera Petrova. Elk van ons leerde het belang kennen van Jezus liefde voor studenten.

We geloven dat God ons heeft geroepen om hem te dienen. Sinds 2010 mogen we dat doen in Kazan. In het begin startten we zomerprojecten. Omdat we een sterke geestelijke honger ervaarde bij de studenten, wisten we dat de zomerprojecten niet genoeg zouden zijn. In 2014 besloten we ons fulltime in te zetten voor deze bediening. Een tijdje later legde God het verlangen in ons en gaf ons de mogelijkheid om ook in andere Russische steden bewegingen te starten. Sinds 2016 zijn we ook in Samara, Naberezhnye Chelny, Yekaterinburg en Nizhny Novgorod actief.

Ons doel

Wij verlangen ernaar dat iedere student weet wat het inhoudt om Jezus te volgen, van je naasten te houden en de mensen om je heen te dienen. In een sfeer van eerlijkheid en openheid zoeken we naar samen naar antwoorden op levensvragen. Samen met studenten proberen we uit te vinden hoe we een positief effect kunnen hebben op onze familie, vrienden, in onze woonplaats en in ons land. Doordat we onze krachten hebben gebundeld in het verspreiden van het evangelie en discipelschap van studenten, geloven we dat we ons doel kunnen bereiken: dat iedere student tenminste één gelovige student kent, die hem kan vertellen over God. Wij zijn ervan overtuigd dat onze machtige God zal werken en onze maatschappij zal veranderen!