Anouk belde me en sprak met overslaande stem: “Het is toch ongelooflijk! Er is een wonder gebeurd. Echt, een wonder is het.” Anouk volgt een evangelisatietraining bij Agapè. In 5 modules leert ze tijdens deze cursus wat haar evangelisatiestijl is, hoe ze het evangelie uit kan leggen en wordt ze uitgedaagd om in de wijk, op het werk of bijvoorbeeld op de universiteit aan de slag te gaan.

Bidden voor je omgeving

Vanaf het begin van de evangelisatietraining ‘ZaaiGoed’ bidden de deelnemers voor vijf mensen uit hun omgeving. Dat was ook bij Anouk het geval, zij bad tijdens de cursusavond voor een kennis waarvan zij wist dat hij worstelde met het geloof. Een kennis die was verhuisd, en die ze jaren niet gesproken had. Ze stuurde hem nog wel elk jaar een nieuwjaarskaart, maar zette daar altijd veilig ‘de beste wensen’ op. Prompt, een dag nadat ze voor hem gebeden had, kwamen ze elkaar tegen op Utrecht Centraal. Ze praatten met elkaar en toen zijn trein vertrok werd er afscheid genomen. “Ik bel jou en je man binnenkort, want ik mis onze gesprekskring”, beloofde de kennis. En Anouk kon niet geloven dat het zo gegaan was.

Op een natuurlijke manier spreken over je geloof

Het is mooi dat je in God kunt geloven en met je mede­christenen volop kunt genieten van het gemeente­zijn. Maar hoe kun je vrienden en bekenden op een natuurlijke manier (weer) bereiken met het evangelie? Dat is slechts voor een deel mensenwerk. God helpt door duwtjes in de goede richting te geven, maar die moet je wel zien. God doet ook vandaag nog wonderen en verhoort gebeden. Als je ze wilt zien, moet je er wel voor openstaan.

Gods liefde is voor iedereen

Wist je dat 8 van de 10 mensen niet in een persoonlijke God geloven? Dat geldt misschien ook wel voor je buren, je collega’s of je teamgenoten op het sportveld. Juist die mensen verdienen het om van Gods liefde te horen. “Hoe kunnen mensen God aanroepen als ze niet in Hem geloven? Hoe in Hem geloven als ze niet van Hem gehoord hebben? Hoe van Hem horen als wij het niet vertellen?” Romeinen 10 vers 14

Wil je leren om op een natuurlijke manier je geloof te delen? De evangelisatietrainingZaaiGoed‘ geeft jou als christen handvatten om contact te leggen met mensen die God (nog) niet kennen. Wanneer je dat gaat doen, merk je dat jij impact hebt in je omgeving. In vijf  modules kun je leren wat je je evangelisatiestijl is, hoe je contact maakt met anderen en hoe je het evangelie uitlegt op een voor jou passende manier. We dagen je uit om in jouw omgeving aan de slag te gaan en in contact te komen met je ‘buurman’.