De Kerk van Christus heeft een bijzondere opdracht: de Hoop van Christus verspreiden. Misschien vind je het lastig om als kerk zichtbaar te zijn in de wijk, of ken je gemeenteleden die het spannend vinden om over hun geloof te vertellen. Agapè wil jullie daar bij helpen, onder andere door de evangelisatietraining “ZaaiGoed”. Tijdens deze training leren cursisten om geloofwaardig en eenvoudig hun geloof te delen in hun eigen omgeving.

Je hoeft niet op de zeepkist te staan om Jezus zichtbaar te maken. Maar hoe doe je dat dan? Volg als (deel van een) gemeente de evangelisatietraining ZaaiGoed. Je leert om geloofwaardig te getuigen in je eigen omgeving op een manier die bij jou en jullie kerk past.

Opbouw training

In 5 modules (elke 2 weken) leren jij en je medegemeenteleden over de tijd waarin we leven. Ook oefen je hoe je écht contact maakt met niet-christenen, en hoe je een open gesprek voert. Vervolgens ga je aan de slag om woorden te geven aan je geloof.

De “MissieMaatjes” vormen een belangrijk onderdeel van de training. In groepjes van 4 of 5 cursisten ontmoet je elkaar tussen de trainingen door. Samen bespreek je de training en deel je met elkaar wat God aan het doen is door jou heen. Gebed en bemoediging zijn belangrijk.

De evangelisatietraining is praktisch opgezet en biedt veel interactie. Zo leer je hoe je in je normale dagelijks leven missionair kan zijn. Hieronder krijg je een beeld van het werkboekje dat bij de training hoort.

Preview Inhoudsopgave Zaaigoed
Preview Module 1 Zaaigoed
Preview Missiemaatjes 1 Zaaigoed
Preview Module 2 Zaaigoed

ZaaiGoed in jouw gemeente

Wil je meer informatie over een groepstraining in jouw gemeente / lokale kerk? Stuur een mail naar [email protected]. We gaan graag met je in gesprek en kijken wat we voor je gemeente kunnen betekenen.

Weet je dat 8 van de 10 mensen in Nederland niet in een persoonlijke God gelooft? En daarnaast is er sprake van groeiende eenzaamheid, onrust en depressie in het land. Dus ook in jullie wijk. Ieder mens gun je het grotere perspectief; het leven in relatie met God.

In Romeinen 10 vers 14 staat: “Hoe kunnen mensen God aanroepen als ze niet in Hem geloven? Hoe in Hem geloven als ze niet van Hem gehoord hebben? Hoe van Hem horen als wij het niet vertellen?”

Geef woorden aan je geloof

Vaak voelen we schaamte wanneer we het over evangeliseren hebben. We zijn bang dat we niet uit onze woorden komen, maar evangeliseren kun je leren. En je hoeft niet op de zeepkist. Je leert met jouw medechristenen bij de evangelisatietraining ZaaiGoed hoe je eenvoudig en heel natuurlijk contact kunt maken met anderen. Hierna deel je eenvoudig je geloof op een manier die bij jou past.

Ervaren trainers

De trainers van Agapè hebben evangelisatie niet uit een boekje geleerd. Agapè heeft jarenlange praktische ervaring in evangelisatie. Dat betekent dat deze training ook praktijkgericht is. Je gaat direct aan de slag met dat wat je geleerd hebt. Je krijgt bij ZaaiGoed praktische handvatten aangereikt die je meteen in kunt zetten. Gewoon op de plek waar je woont, werkt en samen gemeente bent.

Anneke volgde de training in Apeldoorn: “Ik ben erg enthousiast over ZaaiGoed! De uitleg op de avonden is goed. De opdrachten die je meekrijgt, zorgen ervoor dat wat je geleerd hebt in je eigen leven toepast. Verder is het fijn om Bijbelteksten toepasbaar te maken voor je eigen situatie.”