“Jezus is echt voor iedereen goed nieuws. Ik denk dat het daarom altijd waardevol is om met mensen het gesprek aan te gaan over zingeving”. In Utrecht gaat Channa regelmatig met StudentLife de campus op. “Ik vind het heel belangrijk dat studenten weten dat ze gezien zijn. Ik hoef niet altijd over Jezus te praten, maar ik kan ook door wat ik doe Jezus aan hen laten zien”. 

Via haar studentenvereniging hoorde Channa van StudentLife. Ze besloot om een keer mee te gaan en raakte onder de indruk van de gesprekken die mensen hebben op de campus. “Ik dacht: ‘Je kunt veel doen met je studie, maar dit is wat er uiteindelijk toe doet.’ Gewoon met mensen praten over Jezus en over hoe zij tegen dingen aan kijken, dat vind ik echt het aller tofste wat er is”.  

“Als ik niet in de stemming ben, vind ik het belangrijk om toch wel te gaan”

Ondanks dat ze in eerste instantie niet echt hoge verwachtingen had, pakte het verrassend positief uit. Toch heeft Channa niet altijd zin om te gaan evangeliseren. “Als ik niet in de stemming ben, vind ik het belangrijk om toch het besluit te maken om wel te gaan. Mijn ervaring is dat juist als je moe bent of denkt dat het het niet kan, God je kan gebruiken als spreekbuis. Op die momenten is er minder van jezelf en ben je afhankelijker van God, waardoor Hij meer ruimte krijgt”. 

God werkt door

Zo vertelt ze over een keer dat ze ’s ochtends vroeg de campus op ging met een medestudent. “Ik was er niet echt met mijn hoofd bij en twijfelde of ik überhaupt wel zou gaan. We spraken iemand aan die uit een land bleek te komen waar ik zelf ook interesse voor heb. Ze had heel veel vragen, want ze had de dag ervoor een droom over Jezus gehad en ze vroeg zich af wie dat eigenlijk was. Wij kwamen dus precies op het juiste moment! Ik merkte dat mijn hoofd ineens helder was en dat ik met haar kon praten. Ik weet nog dat ik daarna dacht: ‘We hoeven niet met onze gepoetste hoofden aan te komen, God werkt sowieso wel’”.

Laagdrempelige manier Jezus ontmoeten

Channa is dankbaar dat ze een onderdeel mag zijn van wat God doet in de levens van de mensen die ze spreekt. Ze is zich bewuster geworden van de relevantie van het evangelie en de impact die het heeft. “Elke keer dat ik ga, kan ik zien dat God op duizend manieren aan het werk is. Daarnaast zie ik ook echt verschil bij mezelf. Ik ben gegroeid in hoe natuurlijk het voelt om over mijn geloof te praten. En hoewel het heel tof zou zijn als mensen zich bekeren, is dit ook gewoon een plek waar mensen op een laagdrempelige manier Jezus mogen ontmoeten”. 

Benieuwd hoe jij op een laagdrempelige manier een gesprek over zingeving en geloof met iemand kan aangaan? StudentLife gebruikt onder andere deze kaartjes om iemand te vragen naar zijn of haar Life’s 100. Vraag degene met wie je in gesprek bent om 100 punten te verdelen over deze vier onderwerpen zoals diegene belangrijk vindt in het leven. Aan de hand van de puntverdeling kunnen eenvoudig verdiepende vervolgvragen worden gesteld.