Ik doe mee als individu! Ik doe mee met mijn kerk!

Doe mee aan de ‘Er is Hoop’-campagne!

Agapè start vanaf september 2020 de ‘Er is Hoop’-campagne. Wellicht heb je wel eens gehoord van de campagne in de jaren ’80. Deze had grote impact en was tot zegen voor Nederland. Nu 40 jaar later, voelt Agapè zich opnieuw geroepen om een ‘Er is Hoop’-campagne te lanceren met als doel heel Nederland te bereiken met dé boodschap van hoop. Hoop die onophoudelijk en onuitputtelijk is in Jezus Christus!

Verhalen van hoop

In september lanceert Agapè het online platform Erishoop.nu waar verhalen van hoop te vinden zijn. Bekende en minder bekende christenen delen hun getuigenis en verhaal van hoop via blogs en video’s. Het platform biedt de zoekende Nederlander de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een e-coach of om een cursus te volgen. De belangrijkste boodschap is die van de Heer Jezus die oneindige hoop en eeuwig leven geeft. Ons doel is dat iedereen de kans krijgt om Jezus persoonlijk te leren kennen.

Word verspreider van hoop!

Breng als kerk of als groep christenen hoop in jouw dorp of stad om zo tot zegen te zijn in de omgeving waar jij woont. Het zijn namelijk christenen, zoals jij, die het kloppend hart van deze campagne zijn. Door posters en reclamemateriaal op te hangen en te verspreiden, kun jij mensen verwijzen naar Erishoop.nu. Hiernaast willen we aandacht besteden aan Er is Hoop via diverse social media-kanalen.

Van lokaal naar landelijk

Medio september starten de kerken in Oldebroek met de ‘Er is Hoop’-actie. Daarnaast starten de voorbereidingen in enkele grotere steden in Nederland waar actieve samenwerkingsverbanden tussen de lokale kerken zijn. De ervaringen van deze eerste acties worden gebruikt om de campagne aan te scherpen. We hopen en bidden dat eind 2020 in meerdere plaatsen in Nederland belangstelling is voor het meedoen aan de ‘Er is Hoop’-campagne. Wanneer de actie een landelijk karakter krijgt, betrekken we ook de landelijke media. De campagne begint klein en verspreidt zich steeds verder, zoals de rimpelingen veroorzaakt door een steen in een vijver. Maar uiteindelijk komt de hele vijver in beweging. De snelheid waarmee dat gaat is afhankelijk van de snelheid waarop christenen en kerken ‘instappen’ en voor hun omgeving de campagne op poten gaan zetten. Ons gebed is dat heel christelijk Nederland in beweging komt om samen de cruciale Bijbelse boodschap van Hoop te brengen.

Jij bent nodig!

Wil jij ook, alleen of samen met anderen, in jouw omgeving hoop zichtbaar maken? Doe mee! De eerste stap is het enthousiasmeren van anderen. Want Hoop verspreiden, doen we met elkaar. Als we het samen doen, is de boodschap van Hoop luid duidelijk zichtbaar. Samen kleuren we Nederland oranje!

Als er eenmaal voldoende draagvlak en enthousiasme is om ook in jouw woonplaats de campagne vorm te geven, download je het draaiboek erbij waarin dat vol nuttige informatie staat hoe je een succesvolle campagne kunt starten.

Niet zelf organiseren, maar wel in actie komen

Maar wat nu als je eigenlijk meer wilt doen? Misschien ben je niet zo’n organisator, maar wil je wel graag meehelpen. Op dit moment kun je in elk geval op de volgende manieren helpen. Je kunt altijd bidden voor deze campagne of je aanmelden voor het werk in de back office. Zodra de campagne groeit, is het nodig dat het team meegroeit. Sta je wel achter de ‘Er is Hoop’-campagne, maar wil je geen tijd kwijt? Overweeg dan biddend om een gift te doen. De ontwikkeling en lancering van deze campagne kost veel geld.