Martin en Anja zijn al 34 jaar getrouwd en spreken uit ervaring over het belang van investeren in je relatie. Zoals in elke relatie, hebben ook Martin en Anja voor uitdagingen gestaan. Ze hebben een aantal jaar in België en Engeland gewoond, weg van hun vertrouwde omgeving. En ze hebben vier kinderen grootgebracht. 

Verplicht op wintersport 

“In het eerste jaar van ons huwelijk hebben we veel ruzie gehad, absoluut, want zó goed kenden we elkaar niet. In dat eerste jaar ga je elkaar pas echt leren kennen en dan heb je opeens veel meer verschillen dan je denkt.”, vertelt Anja. Vijf jaar later vertrokken ze met hun gezin naar België, maar voor de verhuizing werden ze ‘verplicht’ op wintersportvakantie gestuurd door de ouders van Anja. 

“Zo konden wij aan ons huwelijk bouwen”, zegt Martin. Na deze verplichte vakantie zijn ze nog veel vaker op wintersportvakantie geweest. Hier ligt volgens Martin ook de sleutel: “We hebben meer en meer gezien dat je gewoon in elkaar moet investeren als je het wil volhouden in het huwelijk, ook als het goed gaat.” 

God in je relatie 

In de periode dat Martin en Anja in het buitenland woonden, raakten ze los van de tradities van thuis. “We werden heel bewust van de vraag: ‘Wat geloof ik nu eigenlijk, wie is God in ons leven en in ons huwelijk? We gingen samen op zoek naar de plaats van God in onze relatie en hoe we ons geloof konden doorgeven aan onze kinderen. Eenmaal terug in Nederland zijn we flink aan de slag gegaan met deze thema’s.”  

Meer tijd om te dienen in Gods koninkrijk 

Inmiddels hebben Martin en Anja weer de tijd om op een nieuwe manier te dienen in Gods koninkrijk. Door hun vriendschap met de leiders van FamilyLife raakten ze betrokken bij het werk van FamilyLife. Samen zetten ze hun kwaliteiten in bij het vormen van visie en het maken van mooie plannen voor FamilyLife en Martin vertelt: “… dat andere stukje, waar we ook echt een passie voor hebben, is gewoon in de tijd met mensen investeren.” 

Martin en Anja delen graag hun tijd en ervaring met anderen. Dat doen ze ook tijdens A Day Together. Wil je dat zelf een keer meemaken en groeien in je relatie met je partner? 23-25 februari is er een nieuwe editie waar je aan kan deelnemen. Bekijk de website voor de details.

www.familylife.nl