“Bij Athletes in Action (AIA) heb ik geleerd om te mogen uitstappen in geloof. Het was voor mij altijd lastig om openlijk over het geloof te spreken, maar nadat ik met AIA in contact ben gekomen, is mij dit stukken makkelijker afgegaan. De combinatie van sport en geloof maakt het voor mij gemakkelijk om te praten over het geloof en vooral over wát ik geloof.”

Hoeveel God van diegene houdt

Robin is al een aantal keren met Athletes in Action op outreach naar het buitenland. Athletes in Action is een onderdeel van Agapè dat door middel van sport de jeugd motiveert om hun geloof te delen. Samen sporten werkt verbindend. Wanneer je in gesprek bent en elkaar beter leert kunnen, krijg je ook de kans om aan een ander te laten zien en te vertellen hoeveel God van diegene houdt.

Robin: “God heeft mij laten zien dat de wereld Hem nodig heeft. Ik heb vele mooie outreaches meegemaakt naar het buitenland. Wat mij echt raakte was dat we op de terugreis naar Nederland met een teamlid in gesprek waren. Hij vertelde dat hij soms best liefdevoller naar zijn ouders kon zijn. Na de reis was dit dan ook zijn zogeheten ‘actiepunt’. Liefde zit in kleine dingen, dat bleek maar weer uit de woorden die hij zei. Dat is iets dat ik zelf niet snel meer zal vergeten.”

Word Hoopverspreider

Agapè helpt je om als christen Gods liefde en hoop te laten zien aan de mensen om je heen. Ben je nou niet zo sportief, maar wil je wél aan anderen laten zien wat je gelooft?  Wil je mét jouw kerk Hoop verspreiden in je eigen omgeving, doe dan samen mee aan de ‘Er is Hoop’-campagne.

Door middel van posters en andere materialen verwijs je eenvoudig naar erishoop.nu, een platform vol verhalen van hoop voor (nog) niet-christenen. Naast verhalen kunnen niet-christenen ook cursussen volgen om onder andere Jezus te leren kennen of om te leren gaan met verlies.

Vertel wat je gelooft

Robin laat weten dat hij door Athletes in Action heeft geleerd om te vertellen wát hij gelooft. Het zat altijd al in zijn hoofd, in zijn hart en nu kan hij er ook woorden aangeven. Wil jij ook op een praktische manier getuigen in je eigen omgeving? Dan kun je – samen met anderen – de praktische evangelisatietraining ZaaiGoed volgen die je daarbij helpt.

Athletes in Action

Wil je net als Robin sport en geloof koppelen aan elkaar? Kijk dan eens op athletesinaction.nl