Op zaterdagmiddag 4 juli is de teller op de website van Jesus.net de 10 miljoen gepasseerd. Dit getal representeert het aantal mensen dat in de afgelopen jaren heeft aangegeven een geloofsstap naar Jezus te zetten via een van de websites van de aangesloten partners.

In 2005 begonnen in Nederland en Frankrijk gestart met een nieuwe manier van evangelisatie, internetevangelisatie. Via websites als IkzoekGod.nl, ConnaitreDieu.com (Frankrijk) en de WaaromJezus?-cursus konden zoekers op internet God vinden. Een stap-voor-stap presentatie van het evangelie en een gebed dat je kan bidden staat op deze websites. Al snel groeide het aantal bezoekers en werd het concept internationaal overgenomen.

Groei

Al deze verschillende landen hebben zich aangesloten bij het Jesus.net netwerk, de overkoepelende organisatie. Jan-Willem Bosman, Executive Director van Jesus.net, zegt: “Het is sindsdien heel hard gegaan. Steeds meer landen adopteerden ons concept en sloten zich aan bij het Jesus.net netwerk. Dat we de 10 miljoen zouden passeren hadden we nooit kunnen bedenken.” Meer dan 50 organisaties werken mee, en de websites zijn beschikbaar in meer dan 25 talen.

Google

Jan-Willem: “Mensen stellen tegenwoordig hun vragen niet meer aan de arts of aan de dominee, maar aan het internet. Daarom zijn wij er om levensvragen te beantwoorden en op Jezus te wijzen. Via de websites kunnen mensen ook vragen stellen. Uiteindelijk is het doel om deze zoekers naar lokale geloofsgroepen of gemeentes te leiden.”

‘Ik heb het gebed gebeden’

Het aantal 10 miljoen is gebaseerd op het aantal clicks op de knop ‘Ik heb het gebed gebeden’. In dit gebed maakt de bezoeker een keuze om Jezus in zijn leven te vragen. De Nederlandse website IkzoekGod.nl is ook aangesloten bij het Jesus.net netwerk.

IkzoekGod.nl en Agapè

IkzoekGod.nl begeleidt zoekers op internet in hun zoektocht naar God, en is een onderdeel van Agapè. Agapè is een beweging van christenen die mensen stimuleert om te geloven, te groeien en te gaan. Geloven in de onvoorwaardelijke liefde van Jezus, groeien in geloof en gaan om Jezus zichtbaar te maken in onze samenleving. Opdat iedereen in Nederland iemand kent die Jezus volgt.

Zie ook ikzoekgod.nl/10miljoen voor meer informatie.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

1 Reactie